N. V. | 28. 7. 2022, 19:12

Vrača se osovražen lepotni trend iz 90. let

Pinterest

V lepotnem svetu očitno ni "starih trendov". Trendi ličenja, ki smo jih pred nekaj leti prezirali, so zdaj ponovno modna muha. Torej, če vas med branjem članka močno zadene nostalgija, je dobra novica, da se lahko ponovno brez obsojanja tako naličite.

Nekoč osovražen lepotni trend se vrača in je videti bolj vroče kot kdaj koli prej. Nad njim pa so se navdušile tudi zvezdnice, kot sta Jennifer Lopez in Vanessa Hudgens.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Eden najbolj priljubljenih trendov ličenja trenutno je nošenje rjave mat šminke.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hung Vanngo (@hungvanngo)

To je bilo priljubljeno v devetdesetih letih, preden smo ženske začele nositi roza in rdeče. Se spomnite, ko je Jennifer Aniston nosila opečnato rjavo šminko v nanizanki Prijatelji? To je videz, katerega mislimo.

Zakaj smo te šminke sovražile?

Če se spomnite tega trenda, potem se zagotovo spomnite nočne more, povezane s formulami šminke tistega časa, ki so bile malce kredaste in so se komaj premikale na ustnicah ter puščale preveč sijaja.

Na srečo je tokratni trend mat bisernih šmink bolj subtilen in nosljiv. Kredaste in sijoče formule v 90. in 20. letih prejšnjega stoletja so opustili v korist bolj sofisticiranih formul.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

Današnje mat šminke imajo tako novejše pigmente z boljšim odbojem svetlobe, obenem pa so tudi bolj vlažilne na ustnicah, dolgo obstojne in odporne, zaradi česar je ta trend primeren za večerni izhod ali priložnostno kosilo, pišejo na portalu Zadovoljna.si.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.