Ž.A. | 4. 5. 2022, 17:08

VSE, kar morate vedeti o TRAGIČNI IZGUBI Donatelle Versace

Profimedia

Donatella Versace je v svojem življenju že marsikaj doživela, vendar tako podrobne izpovedi glede umora njenega brata še nismo slišali.

Kdo sta Donatella Versace in njen slavni brat Gianni?

Modna oblikovalka Donatella Versace je 2. maja praznovala svoj 67. rojstni dan in je najmlajša od štirih otrok. Gianni je bil med vsemi največji navdušenec nad modo, kar je le še spodbudil butik, nad katerim so živeli. Giannijeva modna muza je bila ravno Donatella, ki ji je šival oblačila, prav tako pa ima zasluge za njeno drznost in značaj upornice ter za obstoj svetovno znane modne znamke Versace.

"Ko sem se rodila, je imel on v družini že sloves upornika. Dal mi je delo raziskovalke. Morala sem vedeti, kdaj se starša vračata domov, da sem ga lahko opozorila, naj se neha igrati in početi neumnosti. Morala sem jemati ključe z nočne omarice v spalnici staršev, da se je lahko pretihotapil ven in do jutra plesal v diskoteki. Pri komaj 11 letih sem sedela z njim na sprednjem sedežu avta v svojem rumenem mini krilu, ki mi ga je naredil za najine nore zabave, in lagala o svojih letih,je dejala Donatella.

Skupne poti brata in sestre

Gianni se je kmalu preselil v Firence, Donatella pa mu je vztrajno sledila. Kasneje sta se oba preselila tudi v Milano, kjer sta delala v njegovem ustanovljenem modnem podjetju.

"Ker je moja mama mrtva, je Donatella zdaj najpomembnejši člen v mojem poslu. Res je, da je rahlo vihrava, a resnično ve, kaj želijo ženske, in verjamem njeni oceni, ko dizajniram," je dejal Gianni.

Profimedia

Nato pa je sledil šok. Gianni je bil leta 1996 diagnosticiran z rakom na srednjem ušesu. Posledično je vse svoje znanje predal sestri.

"Tistega leta me je vse naučil. Dobro je znati početi vse te stvari in priti iz njegove sence, a raje bi videla, da bi ustvarjala skupaj," je zaupala Donatella. "Bil je prepričan, da bo umrl. Še preden so ga ubili, je imel tumor na ušesu. Zadnji dve leti življenja se je skrival v svojem stanovanju na elitni milanski ulici Via Gesu, ker mu je uho vidno oteklo. Tega se ni dalo odpraviti s kirurškim posegom, ker je šlo za nerodno mesto. Če bi ga operirali, bi se mu ena stran obraza povesila. Prav zaradi tega je tudi napisal oporoko. Ker je mislil, da bo umrl, sem vedela vse o tem. Šest mesecev, preden so ga ubili, so zdravniki rekli, da je ozdravljen. Slavili smo, pili šampanjec ... Šest mesecev pozneje pa je vseeno umrl."

Njenega brata so ubili

Giannija so ubili 15. julija 1997 pred njegovo vilo na Floridi. Ubil ga je serijski morilec Andrew Cunanan, ki pa si je po umoru sodil. 

Profimedia

"Prvo, na kar sem pomislila, je bilo, ali je čutil bolečino, ko ga je naboj zadel. Zdravnik mi je rekel, da ni trpel, a vem, da to ni res. Vsi se moramo soočiti s smrtjo, a njegova je bila resnično nepravična. Obstaja pravica zunaj tega sveta? Mislim, da ne," je takrat dejala Donatella.

Italijanks modna oblikovalka, ki je 2. maja praznovala 67. rojstni dan, je po smrti zelo trpela: "On je bil moj najboljši prijatelj. Resnično sem ga imela rada. Nisem mogla najti razloga, zakaj so ga ubili. Njegov umor je bil grozovit. Ljudje iz podjetja, ki ga je ustvaril, pa so se spraševali, kaj bom storila zdaj, ko je njihov kralj mrtev. Dojela sem, da so vse oči sveta uprte vame, najhuje pa je, da nihče ni verjel, da mi bo uspelo. Vsi ti ljudje, ki so bili odvisni od mene, njihova delovna mesta, za katera sem morala skrbeti ... Najbolj me je mučilo, da sem se morala pred vsemi pretvarjati, da sem močna, čeprav v resnici nisem bila. Odhajala sem domov in jokala. Močna sem morala biti tudi zaradi otrok. Pogosto sta me spraševala, zakaj je stric Gianni umrl. To je bilo preveč. Vse se mi je nabralo. V istem obdobju je razpadal tudi moj zakon."

Povzeto po cosmopolitan.si.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.