Š. Š. | 26. 7. 2022, 15:31

(VIDEO) Poglejte si eno najbolj NENAVADNIH tekmovanj - v objemanju dreves!

Profimedia

Drevo ima svojo energijo. To dobro vedo tisti, ki radi objemajo drevesa. Kako se ob tem počutijo? Pa vi, ste že kdaj objeli kakšno drevo?

Objemanje dreves je že nekaj časa precej priljubljena praksa, ki jo nekateri imenujejo celo terapija ali zdravljenje. Objem drevesa človeka pomiri in napolni z energijo. Ker gre za nekaj precej intimnega, si je skoraj težko predstavljati, na kakšen način so izvedli tekmovanje Scottish Tree Hugging Championships.

Preprosto. Določili so dve kategoriji. V prvi so se tekmovalci pomerili v disciplini, kdo objame več dreves v eni minuti. Druga kategorija je bila tako imenovan 'freestyle' (prosti slog). Sodniki so odločali, kdo bolj inovativno objame drevo.

Tekmovanja se je udeležilo 24 tekmovalcev, organizatorji so jih pričakovali pol manj.

Zmagal je 50-letni Alasdair Firth, ki živi na posestvu v gozdu. Pojavil se je oblečen v 'kamuflažno' obleko, na katero so bili prišiti listi, da se je čimbolje zlil z okoljem. Alasdair je tako postal prvi prvak objemanja dreves na Škotskem.

A če ste mislili, da je bilo to prvo tovrstno tekmovanje na svetu, vas moramo razočarati.

Pred dvema letoma, avgusta 2020, so na Finskem (v Leviju) prvič izvedli svetovno tekmovanje v objemanju dreves. Udeležili so se ga tekmovalci od vsepovsod, celo iz Avstralije.

Na svetovnem prvenstvu pa se tekmovalci pomerijo v treh različnih kategorijah. Poleg prostega sloga in hitrostnega objemanja še v kategoriji, ki se imenuje predanost.

Že dvakrat je zmagala Italijanka Stefania D., za katero so zapisali da 'leti skozi gozd kot veter' ter da vedno znova pokaže izjemno predanost in kreativnost.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.