17. 11. 2023, 22:27 | Promocijska objava

Nagradni kviz z Žanom Papičem: Preverite svoje znanje o recikliranju in osvojite lepe nagrade

Marko Arandjelović

Včasih se kakšne stvari glede recikliranja zdijo kar zahtevne, vsaj dokler jih ne dobite serviranih v obliki simpatičnega kviza. Ste prepričani, da veste, v kateri zabojnik sodi embalaža Tetra Pak, v kaj se lahko reciklira in kaj je dejanski cilj recikliranja? Če zaupate svojemu znanju, potem si lahko priborite luštne nagrade – čeprav je nagrada že smeh z Žanom Papičem, ki vas bo vodil skozi ta kratek kviz.

Tetra Pak vam je najbrž že znano ime s področja recikliranja. Njihova embalaža je skrbno izdelana, da je lahko učinkovito reciklirana. 75 odstotkov embalaže je namreč izdelane iz kartona, ki ga potem v postopku reciklaže ločijo od drugih slojev in predelajo v papirnate higienske izdelke: robčke, papirnate brisače, papirnate servietke in toaletni papir, ki jih uporabijo v različnih javnih ustanovah, tudi šolah. 

Da ta reciklažni krog dejansko učinkuje, poskrbimo v resnici mi, uporabniki, ki radi pijemo sokove in mleko in ostale dobrote, ki jih embalaža Tetra Pak ohranja sveže in užitne. Ko je prazna, jo moramo namreč odložiti v pravilen zabojnik - v rumenega, seveda. S tem smo poskrbeli, da embalaža potuje v reciklažni center, kjer jo z mešanjem v vodi razslojijo na več materialov, ki se lahko reciklirajo in ponovno uporabijo, da lahko embalaža v celoti zaživi novo življenje.

Zdaj pa se le potopite v nagradni kviz in preverite svoje znanje o recikliranju embalaže Tetra Pak.