1. 3. 2024, 10:17 | Promocijska objava

Obožujete tematske zabave, sploh če so povezane s kostumi iz preteklosti? Za vas imamo 3 noro dobre namige, kako potešiti to svojo strast

PROFIMEDIA

Ste nori na zgodovino in vse pomembne osebnosti v njej, ki so jo zaznamovale? So vas prijatelji siti, ker so vaše rojstnodnevne zabave vedno v časovni kapsuli in morajo po podstrešjih iskati kostume za ples na dvoru, medtem ko sami komaj čakate, da si za pusta končno daste duška in se do zadnjega detajla našemite v Napoleona? Verjemite, niste osamljen primer, mi pa vam lahko namignemo, kako izživeti to svojo zgodovinsko strast. 

1. Obiščite razstave, dogodke, delavnice, povezane s kostumi

Če se zanimate za zgodovinske kostume, ste prav gotovo že slišali za tradicionalne srednjeveške dneve, ki se prirejajo na Blejskem gradu prvi konec tedna v juniju. Tu ne boste le uživali v ogledu kostumov, temveč se lahko tudi preizkusite v srednjeveških izzivih, s katerimi so vitezi nekoč osvajali ozemlja in ženska srca. Če ste dama, pa si na primer s sebi podobnimi izmenjate tisoč in eno žensko skrivnost, kako omrežiti viteza. 

Naš namig: Vzdušje zgodovine lahko seveda doživite tudi drugod po slovenskih gradovih, kot sta ljubljanski in celjski grad, in to ne le ob temu namenjenih dnevih. 

Ljubitelje kostumov, ki imate tudi osnovno znanje in izkušnje v krojenju, ročnem šivanju ter šivanju na šivalnem stroju, pa vas bo navdušila tudi novica o mojstrskem tečaju izdelave grajskega kostuma iz 14. stoletja, ki bo od 13. marca do 11. aprila letos potekal v Centru Rog v Ljubljani pod vodstvom Andreje Stržinar, mojstrice izdelave zgodovinskih kostumov.

2. V Pariz po navdih! 

Izlet v Pariz je danes veliko bolj dostopen, kot je bil v preteklih časih. Če res tako zelo obožujete kostume, pa bo to za vas nepozaben izlet, saj vas tam čaka muzej Palais Galliera, posvečen modi in zgodovini oblačil. Muzej hrani več kot 200 tisoč predmetov, ki segajo od 18. stoletja do današnjih dni, med njimi pa so tudi kostumi iz 18., 19. in 20. stoletja. Če spremljate program muzeja, boste lahko naleteli tudi na kakšen poseben večer oz. dogodek, povezan s kostumografijo, ki bi vas utegnil zanimati.

3. Maratonski večer kostumskih dram

O čem govorimo? O filmskem večeru, posvečenem serijam in filmom, ob ogledu katerih se boste lahko brez slabe vesti in do zadnjega diha naslajali nad kostumi. To lahko počnete sami ali pa seveda v družbi sebi podobnih, ki imajo radi zgodovino in njene like ter predvsem kostume. Priredite tak filmski večer in na polno uživajte več ur skupaj, saj je izbor kostumskih dram kar velik, sploh če ste uporabniki Telemachovih fiksnih storitev, ki vam brez doplačila zagotavljajo tudi EON Video klub. Ta pred kratkim nadgrajena platforma s filmi in serijami vam prinaša najboljšo izkušnjo gledanja in najboljši filmski večer, ponuja pa tudi res enostaven dostop do vaših najljubših filmov in oddaj. Verjetno so to serije, kot so Sisi, Doctor Thorne, Peščica izbranih oz. Band of Brothers ... 

Ne skrbite, izbor bo s Telemachovim EON Video klubom res lahek, saj vam glede na vaše želje in ogledano priporoča najbolj priljubljene vsebine in vsebine v trendu ter naslove na podlagi žanra in razpoloženja. Z novo možnostjo prenosa vsebin vam omogoča tudi, da najljubše serije in filme prenesete na svojo mobilno napravo ter v vrhunski zabavi uživate brez povezave kjerkoli in kadarkoli.

Kaj še čakate, oblecite svoj najljubši kostum in naj se zabava začne!