20. 5. 2022, 09:49 | Promocijska objava

Obstaja kar nekaj razlogov, zakaj bi moral biti vaš naslednji telefon prepogljiv

Samsung
Obstaja kar nekaj razlogov, zakaj bi moral biti vaš naslednji telefon prepogljiv (foto: Samsung)

Z velikim navdušenjem je svet mobilne telefonije popestril prepogljiv telefonski parček, ki nas spomni, da je prihodnost morda drugačna, kot smo si jo predstavljali. Samsung Galaxy Z Flip3 5G in Z Fold3 5G razkrivata kar nekaj pomembnih prednosti mobilnih telefonov z upogljivim zaslonom in prav je, da jih zdaj spoznate tudi vi. 

Tehnološki poznavalci se strinjajo – prepogljivi telefoni so zdaj že pomemben del mobilne prihodnosti. Če se je še nekaj različic tovrstnih telefonov nazaj koncept prepogljivega zaslona na dotik zdel kot ekscentrični tehnološki prestiž, se zdaj ta fascinanten dosežek že zdi kot nezgrešljiv del mobilnega meainstreama. Samsung Galaxy Z Flip3 5G in Galaxy Z Fold3 5G sta zelo lepo namignila, zakaj bi morda vaš naslednji mobilni telefon moral biti prepogljiv. 

Vsestranska uporabnost

Glede na potrebe, želje in pričakovanja, se uporabniki mobilnih telefonov po najbolj osnovnem preseku delimo med tiste, ki hočemo velike mobilne telefone in tiste, ki želijo manjše različice. Telefona Samsung Galaxy Z Flip3 5G in Galaxy Z Fold3 5G odgovarjata obema okusoma. Če Galaxy Z Fold3 omogoča večje, preglednejše in za zahtevnejše mobilne opravke bolj udobno zaslonsko platno, Galaxy Z Flip3 odgovarja uporabnikom, ki stavijo na kompaktnost, brez kompromisov pri funkcionalnosti.

Samsung

Galaxy Z Fold3 je najtanjši Galaxy Fold doslej, tudi zaprt se popolnoma prilega v žep, istočasno pa nudi čudovito velik zaslon tako na zunanji, kot tudi na notranji strani. Seveda največ pozornosti pritegne notranji, upogljiv brezkončni, 19,3-centimetrski (7,6'') AMOLED zaslon, ki zdaj do popolnosti rešuje tudi odprtino za kamero – ko se zaslon prižge, ta namreč magično izgine, da lahko uporabniki le uživamo v krasoti multimedijskih vsebin. Tako imate v žepu pravo mobilno čudo, ki se hitro pretvori v prenosni kino, igralno središče ali delovno postajo, kjer vskoči tudi nepogrešljivo S Pen pisalo.

Na drugi strani je Galaxy Z Flip3 s svojo kompaktnostjo pravi odgovor za ljubitelje malih napravic, ki nudijo zmogljivosti največjih. Zloženi Galaxy Z Flip3 5G se s svojo elegantno velikostjo, ki meri 10,72 centimetrov (4,2''), prilega v vsak žep, na zunanji strani pa za hiter pregled nujne informacije prikazuje mali, 4,8 cm velik zaščitni zaslon, ki ga lahko popolnoma prilagodite svojemu slogu in potrebam.

Samsung

Edinstvene zmožnosti

Večopravilnost je obvezni del vsakdana in tu se prepogljiv telefon lahko še bolj izkaže. Pri večjem, Galaxy Z Fold3, se recimo zaslon lahko razdeli na dva dela in s tem omogoči, da na njem počnemo dve stvari na enkrat. Na zgornji polovici recimo teče video klic, na spodnji polovici pa sproti beležite ali skicirate zamisli, ki se tvorijo med pogovorom. 

Da bi tudi aplikacije ostale v trendu, se mnoge že nadgrajujejo z dodatnimi možnostmi za uporabnike, ki s prepogljivimi telefoni lahko bolj inovativno izkoriščajo deljiv zaslon. Aplikacija Google Duo in aplikacija za uporabo kamere že recimo omogočata nadvse učinkovito rabo deljenega zaslona.

Samsung

Nov korak v fotografiji

Prepogljivi telefoni omogočajo tudi nekaj prednosti pri ustvarjanju fotografskih spominov. Da bi svojo ustvarjalno fotografsko žilico lahko dodobra izrazili, se novi Galaxy Z Fold3 izkaže s sistemom multikamer, ki s petimi kamerami na treh različnih mestih nudi doslej neslutene zmožnosti fotografiranja, vključno z več prostoročne svobode. Bolj izkoriščate vse prednosti fotografiranja s prepogljivim telefonom, bolj boste odkrili, da imate s seboj pravi fotografski studio.

Pri manjšem Galaxy Z Flip3 pametni sistem sprednje 10MP kamere, ki dopolnjuje 12MP ultraširokotno in 12MP širokotno kamero na zadnji strani, omogoča priročen način fotografiranja v t.i. 'flex' načinu - na pol prepognjenemu telefonu le prilagodite kot, stopite nazaj in uživate v prostoročnem načinu slikanja. S tem je mali Flip3 kar sam svoj stativ – trik, ki ga nekateri vplivneži že pridno izkoriščajo. V trenutkih, ko ni časa za odpiranje telefona, pa s pritiskom na gumb za glasnost hitro ujamete trenutek z dvojno kamero na zunanjem zaslonu. 

Samsung

Pregonjen telefon je preprosto – kul

Odkar je prepogljiv zaslon postal del novodobne mobilne telefonije, se je med uporabniki sprejelo kolektivno prepričanje, da je to preprosto – kul. Gre za tehnologijo, ki se je razvijala dobršen del prejšnjega desetletja, zdaj pa presegla že vsa pričakovanja. Če smo nekoč o tem le glasno razmišljali, so novi upogljivi zasloni zdaj dejansko triumf tehnologije, ki vedno pritegne pozornost. In v svetu tehnologije ni nič bolj zabavnega, kot biti v koraku s časom.

V okviru posebne ponudbe lahko v obdobju med 16.03.2022 do 22.05.2022 ob nakupu enega od mobilnih telefonov Samsung Galaxy Z Fold3 5G ali Samsung Galaxy Z Flip3 5G, pri Samsung prodajnem partnerju prejmete kot darilo Samsung Galaxy Watch4 44mm v črni barvi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.