Trendi Promocijsko sporočilo

Paradižnik, ki mu zaupajo mame: Podravkina passata s hrvaških polj

10. 6. 2025, 15:30
Paradižnik, ki mu zaupajo mame: Podravkina passata s hrvaških polj (foto: PROFIMEDIA)
PROFIMEDIA

Ko se v kuhinji razširi vonj po sveže kuhani paradižnikovi omaki, se čas za trenutek ustavi. Spomini na babičine recepte, dolge poletne večere in družinska kosila oživijo z vsakim mehurčkom, ki se dvigne iz lonca. In prav takšen okus domačnosti najdemo v steklenici Podravkine pasirane paradižnikove omake – passate, ki je letos prejela tudi priznanje Izbrale mame.

Svežina, ki se začne na polju

Podravkina passata je narejena izključno iz 100 % svežega paradižnika, pridelanega na hrvaških poljih – od Istre, Slavonije, Međimurja, Varaždina do Podravine.  Letos je Podravka v novo sezono vstopila z ambicioznim ciljem: pridelati več kot 40.000 ton paradižnika, kar je kar 25 % več kot leto prej. Ta rast je rezultat tesnega sodelovanja z več kot 20 hrvaškimi kooperanti, ki na svojih poljih skrbno gojijo paradižnik za Podravkine izdelke.

Paradižnik, ki mu zaupajo mame: Podravkina passata s hrvaških polj
Podravka

Od polja do steklenice – v 24 urah

Ena največjih prednosti Podravkine passate je njena svežina. Paradižnik je predelan v manj kot 24 urah po obiranju, kar ohranja njegov poln okus, naravno barvo in hranilno vrednost. V novem Podravkinem obratu v Varaždinu, ki dnevno predela do 1.000 ton paradižnika, se sveže plodove nežno pretvori v gosto, žametno passato brez dodanih aditivov, soli ali sladkorjev.

Paradižnik, ki mu zaupajo mame: Podravkina passata s hrvaških polj
Podravka

Naravno in brez kompromisov

Podravkina passata vsebuje le eno sestavino: paradižnik. Brez konzervansov, brez umetnih dodatkov – samo tisto, kar bi dodali tudi doma. Poleg tega je bogat vir likopena, naravnega antioksidanta, ki ga najdemo v kuhanem paradižniku.

Izbrale mame – znak zaupanja

Ni naključje, da je prav ta passata prejela priznanje Izbrale mame. Gre za znak, ki ga podelijo slovenske mame po temeljitem preizkusu izdelkov v vsakdanji uporabi. To pomeni, da je passata prestala najstrožji test – test družinske kuhinje.

Za vsakdan in posebne priložnosti

Ne glede na to, ali pripravljate hitro večerjo s testeninami, bogato enolončnico ali domačo pico – Podravkina passata je vsestranska osnova, ki ji lahko zaupate. Njena gosta tekstura in naravna aroma se odlično povežeta z zelišči, česnom in oljčnim oljem, a tudi brez dodatkov zasije v vsej svoji preprostosti.

Podravkina passata – ko želite na krožnik postaviti nekaj, kar je naravno, lokalno in preizkušeno. Ker včasih najboljši okus prihaja iz preprostih sestavin – in iz srca.

Paradižnik, ki mu zaupajo mame: Podravkina passata s hrvaških polj
Podravka