Poletna solata malo drugače: enostaven, a božanski recept, ki posebej prav pride sredi vročinskega vala

29. 6. 2025, 09:00 | Uredništvo
Poletna solata malo drugače: enostaven, a božanski recept, ki posebej prav pride sredi vročinskega vala (foto: TikTok/foxnestfood)
TikTok/foxnestfood

Za vsak slučaj si pripravite dva krožnika, saj jo boste težko delili. 

Ko temperature presežejo trideset stopinj, si nihče ne želi vroče in težke hrane. Takrat pridejo na vrsto jedi, ki nas vsaj toliko kot nasitijo tudi osvežijo, hkrati pa ne obležijo v želodcu.

Ena izmed njih je inovativna solata z breskvami, pršutom in mocarelo, recept za katero smo našli na TikToku, prepričani pa smo, da bo navdušila tako vas kot vaše goste – idealna je kot lahkotno kosilo, večerja ali priloga k jedem z žara. Morda si pripravite kar dva krožnika, saj jo boste težko delili.

Za en krožnik potrebujete:

Osnovne sestavine:

  • 1–2 sladki breskvi, narezani na krhlje
  • 1 kos kakovostne bivolje mocarele, natrgane na manjše koščke
  • 80 g parmskega pršuta, natrganega na trakove
  • sveži listi bazilike za okras

Preliv:

  • 2–3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • sok polovice limone
  • 2 čajni žlički medu
  • majhen šop bazilike, drobno sesekljane
  • ščepec soli

Priprava:
1. Po krožniku razporedite najprej pršut, nato krhlje breskev, na vrh pa natrgane kose mocarele.
2. Vse skupaj obilno prelijte s prelivom iz oljčnega olja, limoninega soka, medu, sesekljane bazilike in soli.
3. Okrasite z listi bazilike in postrezite.

Mislili so, da so na Eurojackpotu zadeli vrtoglave zneske. Sledil je hladen tuš
@foxnestfood Peach, Parma & Mozzarella Salad with a Basil, Citrus Dressing With the Heat Wave in Full Swing, we are all looking for cold, refreshing plates! This is perfect Summer food! A Delicious lunch or a great side for a BBQ. Your going to want to doable this up and make two plates…it’s hard to share! What you need to make one plate: * 1-2 Sweet Peaches, cut into wedges * 1 ball of good quality Buffalo Mozzarella, torn into pieces * 80g Parma Ham, torn into pieces * Basil leaves to garnish Herbed Citrus Honey Dressing * 2-3 Tablespoons of Extra Virgin Olive Oil * 1/2 a Lemon Freshly Squeezed * 2 Teaspoons of Honey * A small bunch of Basil chopped * Salt What to do: - Layer Parma Ham, then peaches and top with torn mozzarella. - Liberally drizzle over all the dressing and top with basil leaves. - Enjoy! #fyp #foryoupage #easyrecipes #summerrecipes #saladrecipe #salad ♬ original sound - FoxNestFood

Uživajte v hladni, sadno-slani kombinaciji – poletje je nenazadnje čas, ko je lahko tudi kosilo, pripravljeno v petih minutah, videti kot pravo kulinarično razvajanje!

Turizem z omejitvami: Grčija z novo takso za razbremenitev otokov