28. 9. 2023, 10:03 | Promocijska objava

5 razlogov, zakaj bi Medžimurje moralo biti vaša naslednja počitniška destinacija

Kaj če bi Hrvaško doživeli malce drugače? Če bi se dotaknili njene bogate narave, ki se razkošno bohoti tam na njenem najbolj severnem delu, kjer Mura in Drava napajata zelene griče, neskončne vinograde in živopisne cvetlične vrtove. Počitnice, kot jih še niste doživeli!

En prostor za celostno doživetje

Če želite Medžimurje spoznati na čim bolj vsestranski način, morate nedvomno najprej obiskati njihov edinstveni Eko muzej Medžimurje. Tam vstopite v neki popolnoma novi svet, kjer se prepletajo vsi biseri te zgodovinsko in naravno bogate pokrajine, obisk pa se spremeni v nekakšno potovanje v prostoru in času, kjer z vsemi čuti odkrivate vse od arheoloških zakladov do naravnih krajin, od nepozabnih legend do pisanih ljudskih izročil. Naj vas naziv 'muzej' ne zavede – to je nekaj povsem drugega. Inovativni koncept shranjevanja, zaščite in obenem tudi interpretacije vsega, na kar so v Medžimurju lahko ponosni.

Aktivno doživljanje narave

Radi kolesarite? Potem vas v Medžimurju čakajo kolesarske poti, kot jih še niste izkusile. Mednarodno poznana kolesarka pot ob Muri, Dravi in Donavi se vije kar 1.250 kilometrov, zato so jo oklicali kar za kolesarsko pot evropske Amazonke. Vodi vas prek prostranih obrečnih nižin in skozi spokojne, nedotaknjene gozdove, da boste imeli res pristen stik z naravo in okolico, hkrati pa se na lastne oči prepričali, kako neverjetna je moč narave in kako narava nikoli ni poznala meja – utre si svojo pot in izbori svoj prostor.

Sprostitev uma in telesa

V osrčju prekrasne narave, ugnezdene med zelene griče, počivajo prekrasne terme Sveti Martin. Če potrebujete popolnoma nov začetek in si začrtati novo, bolj zdravo življenjsko pot, začnite v termah Sveti Martin. Njihov pristop je celosten, da vsak obiskovalec lahko prek različnih delčkov njihove široke ponudbe vzpostavi ravnotežje med fizičnim, mentalnim in čustvenim stanjem. Končen cilj? Počutiti se dobro. In ko boste izplavali iz njihove termomineralne vode, boste vsekakor čutili, da ste nekaj naredili prav.

Kam nas pelje vinska cesta?

Po Medžimurju se razprostira več kot tisoč hektarjev vinogradov, povsem integriranih v okoliško bioraznolikost. Da okusite žlahtne kapljice vseh sort, vas skrbno načrtovana vinska pot vodi preko 30 prekrasno urejenih vinskih kleti, kjer se ponujajo sorte za čisto vsak, še tako zahteven okus. Vina iz Medžimurja se namreč uvrščajo v sam vrh hrvaške enološke ponudbe. Seveda pa sledenje vinski poti pomeni tudi obiskovanje različnih restavracij s tradicionalnimi specialitetami, da se izkušnja izpopolni v nepozabno vinsko-kulinarično doživetje.

Zelena destinacija

Na letošnjem največjem svetovnem turističnem sejmu v Berlinu je bilo Medžimurje tudi uradno uvrščeno med zelene destinacije v regiji in pridobili so srebrno oznako Green Destination. S tem je Medžimurje postalo prva regija na Hrvaškem in četrta na svetu, ki je prejela to prestižno priznanje. Ko boste uživali na počitnicah v Medžimurju, boste tako lahko prepričani, da je vaše počitnikovanje povsem prijazno okolju in v objemu kar najbolj pristne narave.

Fotografije: Denis Perčić, Matthew Nelson, promocijsko gravico