Uredništvo | 9. 6. 2023, 07:00

To so najboljši hoteli v Evropi (preverili smo, koliko vas bodo stale nočitve)

Booking.com

Portal za popotnike TripAdvisor je razglasil 25 najboljših hotelov v Evropi, v katerih so bili njihovi uporabniki glede na mnenja in ocene najbolj zadovoljni. Predstavljamo prvih deset na lestvici.

Kot so zapisali, podeljujejo naziv "Travelers' Choice: Best of the Best" hotelom z največ presežnimi ocenami in komentarji skupnosti TripAdvisor v obdobju zadnjih dvanajstih mesecev. Ta naziv dobi le 1 % vseh nastanitev na portalu, ki jih je približno 8 milijonov. Zmagovalci so tako hoteli, ki so zadostili njihovim strogim standardom zaupanja in varnosti in so sinonim za odličnost v turizmu.

1. Shangri-La The Shard, London, Velika Britanija

Petzvezdični luksuzni hotel se nahaja v ikonični stavbi v obliki stolpiča in ima osupljiv razgled na Londonski most in reko Temzo. Ta vas bo tudi drago stal: za nočitev za dva v najcenejši sobi v hotelu boste odšteli okoli 1000 evrov.

Booking.com

2. Romance Istanbul Hotel, Istanbul, Turčija

Hotel, opremljen v starem otomanskem stilu, se nahaja na odlični lokaciji: v starem mestnem jedru Istanbula, le 10 minut hoje od Velikega bazarja. V njem lahko prespite za najmanj 200 evrov na noč, v suiti z masažno kadjo za 285 evrov na noč, za zajtrk pa bo potrebno vsak dan doplačati 15 evrov.

Booking.com

3. Ikos Dassia, Krf, Grčija

Naslednji na TripAdvisorjevem seznamu je nov petzvezdični resort s kar sedmimi bazeni, šestimi restavracijami, vrhunskimi koktejli na plaži in all-inclusive ponudbo ter pogledom na morje na priljubljenem grškem otoku Krf. Za vse to bo potrebno seči precej globoko v žep: če bi si radi na Krfu v tem sanjskem resortu privoščili petdnevni oddih za dve osebi, boste lažji za 5000 evrov.

Booking.com

4. Ikos Andalusia, Costa del Sol, Španija

Še en all-inclusive resort ob morju, kjer bodo namesto vas poskrbeli za vse, kar je pomembno na dopustu, le da se ta nahaja v Španiji. Ta je malenkost cenejši od predhodnika: 5 noči vas bo stalo okoli 4.500 evrov.

Booking.com

5. Voyage Sorgun, Side, Turčija

Letovišče s 5 zvezdicami se nahaja ob plaži in bujnem borovem gozdu, ponuja pa notranje in zunanje bazene, obsežen spa, več restavracij, ki strežejo japonsko kulinariko, grške jedi, tradicionalne turške jedi, zrezke, kitajske jedi ter italijanske specialitete, otroški klub in spa s sprostitvenimi tretmaji ter masažami. Nočitev za dva vas bo stala približno 700 evrov.

Booking.com

6. Ikos Aria, Kos, Grčija

"To je res prava nastanitev s petimi zvezdicami. Na počitnice smo odšli kot družina z majhnimi otroki in v ceno je bilo vključeno čisto vse: obroki, pijača, mini bar, ki ga vsak dan na novo opremijo, postrežba v sobi, sladoled, zabava ... in osebje je fantastično!" je počitnice v resortu Ikos Aria opisal eden od gostov.

Kot pri preostalih nastanitvah podobnega tipa tudi v tem primeru luksuz ni poceni: par bo za pet dni dopusta v resortu odštel približno 4.800 evrov, štiričlanska družina pa skoraj 10.000 evrov.

Booking.com

7. Corpo Santo Hotel, Lizbona, Portugalska

Nastanitev Corpo Santo se nahaja v živahni Lizboni, v neposredni bližini soseske Chiado, ki velja za nakupovalno in kulturno središče mesta. V hotel je vdelan del zgodovinskega obzidja Lizbone iz 14. stoletja, gleda pa na plemiške podeželske hiše iz 17. stoletja. V objemu zgodovine lahko prespite za približno 400 evrov na noč, je pa minimalna dolžina bivanja 2 noči.

Booking.com

8. Hotel Malte - Astotel, Pariz, Francija

V enem najbolj romantičnih mest na svetu glede na okus obiskovalcev portala TripAdvisor ne morete zgrešiti, če se odpravite v sodobno opremljen hotel Malte - Astotel, ki se nahaja le približno 600 metrov od slovitega Louvra. Cena za dva je približno 500 evrov na noč.

Booking.com

9. Hotel Clark, Budimpešta, Madžarska

Hotel v madžarski prestolnici bo pravšnja izbira za vse solo popotnike in pare, ki si želijo, da jih na oddihu ne moti vreščanje otrok. Namenjen je namreč "samo odraslim" (adults only). Bar na strehi ponuja prekrasen pogled na mesto, v bližini pa so znamenitosti, kot so so Budimski grad, verižni most in Matijeva cerkev. In cena? 243 evrov na noč.

Booking.com

10. Rixos Premium Belek, Belek, Turčija

Letovišče s petimi zvezdicami ima 700 metrov zasebne plaže, pa tudi spa, nakupovalni center in telovadnico. Gostje dobijo tudi vstop v in prevoz do tematskega zabaviščnega parka Land of Legends. Okvirna cena za eno nočitev je 700 evrov.

Booking.com
 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.