Špela Šimenc | 16. 5. 2022, 13:10

Začela se je dražba Dončićevega dresa, za katero stoji prav POSEBNA zgodba

arhiv Oliverja Tiča/fotomontaža

Podpisan dres Luke Dončića varno prispel v Slovenske Konjice, dobrodelna dražba že poteka. ''Tako kot ste pomagali meni, da zaživim svoje sanje, lahko s svojim prispevkom pomagate nekomu drugemu, da jih zaživi!'' 

''Z največjim veseljem naznanjam začetek dobrodelne akcije: ZA mlade športne upe. Zbiranje sredstev bo trajalo vse do moje vrnitve v Slovenske Konjice (predvidoma zadnji vikend v avgustu.) Takrat bomo tudi uradno predali dres novemu lastniku.''

Takole je pred nekaj dnevi na Facebooku zapisal Oliver Tič (Oli Walker) – popotnik in pohodnik iz Slovenskih Konjic, ki počasi končuje svojo triletno avanturo po najdaljši cesti na svetu, od Argentine do Aljaske. 

Januarja se je Oli na tekmi v Teksasu po spletu (čudovitih) okoliščin srečal z Luko Dončićem, s katerim sta na kratko spregovorila, Luka pa mu je tudi podpisal in podaril svoj dres.

Že takrat mu je Oliver obljubil, da bo šel dres v dobrodelne namene in sedaj Konjičan to tudi uresničuje.

Po nekajmesečnem razmisleku in trdnem držanju pesti, da dres varno prispe domov, se je Oli skupaj z Lions Klub Konjice Humanitarna Organizacija odločil, da bodo vsa zbrana sredstva namenjena plačilu organizirane športne vadbe talentiranih mladih športnikov v športnih klubih in omogočanju razvoja njihovih športnih talentov pod strokovnim vodstvom.

Kot pravi Oliver, se na žalost velikokrat zgodi, da ima nekdo talent in močno željo, ampak mu je zaradi pomanjkanja finančnih sredstev onemogočen napredek oziroma razvoj v potencialno uspešnega športnika:

''Tako kot ste pomagali meni, da zaživim svoje sanje, lahko s svojim prispevkom pomagate nekomu drugemu, da jih zaživi!'' 

Prejemnik dresa bo tisti, ki bo na koncu prispeval največ, vse informacije o sami dražbi pa so dostopne na spletni strani Lions kluba Konjice. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.