27. 5. 2022, 12:46

Resnica ali mit: Huaweievi telefoni in Google?

Huawei
Resnica ali mit: Huaweievi telefoni in Google? (foto: Huawei)

Vsi verjetno poznamo zaplet med ameriško vlado in Huaweiem, ki se je zgodil pred tremi leti. Kako pa je s tem danes? So na pametnih telefonih velikega kitajskega proizvajalca dandanes tudi Googlove aplikacije?

Da uporabniki tudi takrat niso bili prikrajšani za priljubljene aplikacije, na katere so se navadili, je Huawei ponudil trgovino z aplikacijami AppGallery, v kateri je združil zanje pomembne aplikacije. Seveda pa je zaradi odsotnosti Googla vendarle marsikdo še pogrešal katero zanj pomembno.

Marsikdo je namreč navajen s sistemom Android svoje aplikacije pridobivati prek Googla in skoraj vsakodnevno uporabljati (vsaj nekatere) njegove aplikacije, kot so Zemljevidi in njegove navigacijske funkcije.

Huawei je z res velikimi koraki stopil svojim uporabnikom naproti in skoraj vsakodnevno smo lahko v AppGallery zasledili kakšno novo, za nas zanimivo in pomembno aplikacijo. 

Nato pa je uporabnike pametnih telefonov Huawei, ki so iskali načine, kako namestiti Googlove aplikacije, kmalu razveselilo novo orodje. Aplikacija GSpace omogoči njihovo hitro namestitev in neomejeno uporabo na Huaweievih napravah z mobilnimi storitvami HMS. Da, resnica je, da sta Huawei in Google ponovno združljiva.

Če torej želite na svojem Huawei telefonu uporabljati Googlove aplikacije, uporabite aplikacijo Gspace, kjer so vam na voljo Zemljevidi, Gmail, YouTube in večina preostalih aplikacij.
Huawei

Glavna prednost Gspace sta njena preprosta uporaba in polno delovanje vseh prenesenih aplikacij, vključno z obvestilnimi sistemi in nadgradnjami. Če na primer namestite aplikacijo za Instagram, boste takoj začeli prejemati obvestila o všečkih in sledilcih. Prav tako boste uporabniki videokonferenčnega sistema Microsoft Teams dobili obvestilo, ko je čas za vklop.

Uporabnost aplikacije pa je še veliko širša. Ne omogoča le namestitev Googlovih aplikacij, temveč tudi nekaterih drugih, kot sta Uber in Spotify, s čimer uporabnikom pametnih telefonov Huawei izredno razširi dostop do najbolj priljubljenih aplikacij oziroma do celotnega nabora v Googlovi mobilni trgovini.

Katere med njimi so najbolj zaželene?

To so gotovo YouTube, Spotify in Shazam. Sledi navigacija z Googlovimi zemljevidi, uporaba sporočilnega sistema Google Duo, enostavnejši dostop do oblačne shrambe Google Drive in možnost uporabe pisarniške zbirke Google Docs. Starši pa ste verjetno veseli storitve Google Family Link, ki velja za enega boljših sistemov starševskega nadzora.

Pametni telefoni Huawei P50 Pro so opremljeni z inovativnimi mobilnimi storitvami HMS, kjer vam je na voljo trgovina z aplikacijami AppGallery, v njej pa vam je dosegljivo vse: od družbenih omrežij, kot so TikTok, Snapchat, Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, pogovornih kot so WhatsApp, Telegram, Zoom, in transportnih, kot je Bolt, do finančnih, kot sta Revolut in Curve, zabavnih, kot so Spotify, Netflix, Deezer, Tidal, in priljubljenih iger, kot sta Lords Mobile in Gardenscapes. Vse druge aplikacije, ki jih potrebujete, a jih tu morda ne najdete, pa vam torej pomaga namestiti Gspace.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.