Amanda Buhinjak | 15. 4. 2023, 07:00

Sladek recikliran zajtrk s Tinkaro Fortuna: njene hčerke ga obožujejo (zaupala nam je skrivnostne sestavine - VIDEO)

Aleksandra Saša Prelesnik

Jed je podobna palačinkam ali šmornu. S tem zajtrkom se boste lahko po napornem tednu posladkali in okrepčali. Pevka skupine Bepop nas je povabila v svojo kuhinjo in pripravila prvo videokuharico. Pokukajte ji pod prste in se z njo zavrtite po kuhinji.

Ob vstopu v njeno domačo kuhinjo nas je, kot smo tega od nje že vajeni, Tinkara Fortuna pozdravila s širokim nasmeškom. Je mamica treh deklic, Taje, Vite in Flore, s strastjo do kuhe. Kot kuharica petčlanske družine se zaveda, kako pomembno je, da jedi in sestavine porabi znova in dokončno. Skoraj vsak dan hrano in živila reciklira tudi sama.

Zato se nam je s svojimi idejami pridružila v projektu, ki ga ob dnevu brez zavržene hrane na Metropolitan.si organiziramo v sodelovanju z Lidl Slovenija.

Aleksandra Saša Prelesnik

Povabila nas je v svojo kuhinjo in za nas skuhala jedi, ki jih njeni domači obožujejo. "Dekleta so čisto navdušena," pravi za preprosto, a sladko jed, ki jo priporoča kot odlično jutranjo vikend poslastico. Z njo bo vaš dan vsaj za kanček lepši.

Vse recepte in videokuharice znanih Slovencev najdete v rubriki Rok uporabe. 

Vaflji po receptu Tinkare Fortuna

Tudi pri vas doma se zagotovo najde nekaj jabolk, ki niso več sveža, v zamrzovalniku je zagotovo sadje, ki ste ga shranili. Tako je pri družini Fortuna, a jih skušajo z recepti reciklirane kuharije porabiti, saj se zavedajo, da hrana ni za tjavendan.

V zadnjih letih ta recept, ki ji omogoča, da porabi vse sadje, ki bi ga zavrgla, uporablja pogosteje. Pravi, da predstavlja hitrejšo zamenjavo za palačinke in šmoren. "Ker recikliramo, sem se odločila za jed, ki jo imajo moja tri dekleta najraje ... in to so vaflji s smetano in domačo marmelado," nam je namignila Tinkara Fortuna.

Amanda Buhinjak/Lidl Slovenija

"Ne sprašujte me za mere, delajte po občutku," z nasmeškom na obrazu priznava Fortunova, ki je med kuhanjem spregovorila o zgodbi za njenim nasmehom in nam zaupala, kje tiči skrivnost puhastih vafljev, ki jih obožujejo njene tri hčerke. 

Vstopite v kuhinjo Tinkare Fortuna in skupaj pripravite sladek zajtrk. Celotno pripravo si oglejte v videoposnetku na MetroPlay. 

Reciklirana jed, po kateri si boste obliznili prste

Za vas je Fortunova pripravila še en odličen recept, a ga še ne bomo takoj delili z vami. Namignemo vam lahko, da si boste zagotovo umazali roke in tako kot mi navdušeno opazovali njeno gnetenje.