6. 4. 2022, 21:55

Si želite zapustiti Zemljo? Mi imamo predlog kako!

Profimedia

Ne, ne bomo vam predlagali poleta z Blue Origin, ki si ga lahko privoščijo le milijonarji.

Severovzhodno obalo Paga, v bližini vasice Metajna, mnogi primerjajo z Luno, tamkajšnjo pohodniško pot pa so poimenovali po Marsu. V vsakem primeru so pogledi na njej nezemeljski. Konec marca so na tamkajšnjem predelu otoka priredili že peto tekaško-pohodniško prireditev, ki jo zato pomenljivo imenujejo Life on Mars. Zaradi le-te je zadnja leta ogromno pozornosti pritegnila tamkajšnja pohodniška pot, prav tako poimenovana po uspešnici Davida Bowieja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Igor Gotal-Lukša (@planinarstvo_hr)

Kdor se je že kdaj mudil po teh koncih otoka, ve, zakaj tako vesoljsko ime poti. Tisti kraji so namreč najbolj gol in surov del otoka, ki že tako ali tako ni kaj preveč poraščen. V Metajni in okolici pa je pokrajina prav zares nezemeljska. Še posebej plaže Ručica, Beriknica, Slana in Seline s svojo kozmično lepoto nikogar ne pustijo ravnodušnega.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝓘𝓼𝓵𝓪𝓷𝓭𝓵𝓲𝓯𝓮 𝓶𝓸𝓶𝓮𝓷𝓽𝓼 (@islandlife_moments_)

Po nekaj uspešnih in vse bolj priljubljenih tekmah Life on Mars so se leta 2019 odločili zarisati in označiti tudi pot, po kateri se bo mogoče samostojno odpraviti skozi vse leto. A se je vendarle priporočljivo prehoditi spomladi ali jeseni, ne pa v poletni pripeki ali zimski burji.

In kako pridete do tja?

Izhodišče in cilj poti Life on Mars je Metajna, ki je kakšnih 12 kilometrov oddaljena od Novalje. Od tam se je mogoče v več označenih smereh odpraviti na 4-, 7-, 12- ali 15-kilometrsko pot, odvisno od vaših želja, ambicij in predvsem pripravljenosti. Trase si lahko ogledate na povezavi TUKAJ.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.