27. 5. 2022, 11:56

To so noro fotogenične lokacije, ki bi jih morali obiskati za najlepše fotografije

PROFIMEDIA
To so noro fotogenične lokacije, ki bi jih morali obiskati za najlepše fotografije (foto: PROFIMEDIA)

Trenutno je čas, ko so barve v naravi resnično popolne! Z vami delimo nekaj skrivnih točk, kjer boste lahko naredili najbolj čudovite fotografije, ki si jih lahko zamislite.

Nikar ne zamudite priložnosti za popolne fotografije narave, saj je naša dežela v tem času popolna in bi bilo škoda, da si ne bi ustvarili zaloge za osebni album ali, seveda, Instagram.

Bohinj

Mogočno triglavsko pogorje, šumeča zeleno modra Sava Bohinjka in seveda Bohinjsko jezero, kjer imate občutek, da ste prišli na konec sveta oziroma že kar na drug planet, so odlična kulisa za fotografije, ki jim ni para.

Žička Kartuzija

Nekdanji samostan kartuzijanskega verskega reda se je zaradi prelepega okolja že pred časom umestil med bolj priljubljene poročne lokacije zadnjega časa. Če ga boste obiskali, bodo vsekakor nastale prekrasne fotografije. 

Kostanjevica na Krki

Osrednji del Kostanjevice na Krki je na umetnem otoku, zaradi česar je to edinstven kraj. Že sprehod skozi ta del mesta je čudovit, saj so vse hiše obnovljene v istem slogu, poleg tega je povsod polno mostov, mostičkov in privezanih čolnov, kar dela mestece noro fotogenično. Na sredini pa najdete park, prelep v vsakem letnem času. 

PROFIMEDIA

Zelenci 

Jezerce Zelenci odkrijete takoj za vasjo Podkoren na južni strani magistralne ceste. Na skrajnem zahodnem delu tega naravnega rezerva je jezero smaragdno zeleno, iz njega pa vrejo plasti jezerske krede, ki daje vodi čudovito značilno modro zeleno barvo. Tu so tudi številni izredno čisti in hladni izviri. Dih jemajoče!

PROFIMEDIA

Dolina Soče

Ko se uzremo v smaragdno barvo ene slovenskih najlepših in najčistejših rek, se zdi, da reke ni ustvarila narava, ampak so jo narisali s posebno barvo, piše na spletni strani Triglavska zakladnica. In to vam seveda pove vse. Pograbite fotoaparat ali telefon z res dobro kamero in pot pod noge!

PROFIMEDIA

Če ste v dilemi, ali bo vaš telefon lahko poustvaril vse te lepote narave, razmislite o Huaweievem paradnem konju P50 Pro. Ta se namreč ponaša z najboljšimi kamerami, kar se vidi že na prvi pogled. Dvojna matrica oz. Dual Matrix je oblika, ki obljublja vrhunske fotografije. Vključuje barvni objektiv, monokromatski objektiv in večspektralno tipalo svetlobe.

Gre za kamere, ki vam omogočajo kar najboljšo reprodukcijo česarkoli, kar zazna človeško oko – z drugimi besedami, ujame zelo natančne podrobnosti slike. Medtem ko dvomatrična kamera telefona Huawei P50 Pro True-Form z optično tehnologijo Huawei XD Optics prinaša še jasnejšo sliko, nadgrajeni slikovni mehanizem Huawei XD Fusion Pro pomaga pri tej reprodukciji podrobnosti.

Poleg tega pa ima Huawei P50 nadgrajen sistem zaznavanja zunanje svetlobe, široko barvno paleto P3 in prilagoditev več kot dva tisoč barv, da prikaže svet v vseh njegovih resničnih barvah

S 120-stopinjsko ultraširoko zadnjo kamero pa lahko poleg tega ujamete širok razgled, kar boste seveda z veseljem uporabili na svojem foto izletu. Panoramski posnetki tako postanejo prava paša za oči.

In še to: Pred odhodom na foto izlet vam priporočamo, da izbrane lokacije na svojem Huawei telefonu preverite na Google Maps ali v aplikaciji Petal Maps.

Če želite na Huawei telefonu uporabljati Googlove aplikacije, uporabite aplikacijo Gspace, kjer so na voljo Zemljevidi, Gmail, YouTube in večina preostalih aplikacij.

Huawei

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.