21. 6. 2022, 16:04 | Promocijska objava

Veliko je razlogov, zakaj bi Huawei Watch GT 3 Pro lahko hitro postala vaša najljubša pametna ura (razkrije Kaya Solo)

Mima Umer
Veliko je razlogov, zakaj bi Huawei Watch GT 3 Pro lahko hitro postala vaša najljubša pametna ura (razkrije Kaya Solo) (foto: Mima Umer)

Ko so prvič završale prve novice od pametni uri Huawei Watch GT 3 Pro, smo kolektivno zastrigli z ušesi. Obetal se je nek nov korak na področju naprav, kjer novih korakov niti nismo pričakovali. A se je zgodilo. Kitajski tehnološki velikan je pametne ure popeljal v novo dimenzijo prav v sferi, kjer je bilo to nujno potrebno – v estetiki. 

Problem pametnih ur je, da so videti kot pametne ure. Kar posledično pomeni, da jih njihova arhitekturna zasnova vedno znova zasidra v videz fitnes pripomočkov, kar mnogim ljudem ne omogoča vpeljevanja ta uporabne naprave v celostni osebnostni slog. Huawei je na področju pametnih ur že utečeni starešina, zato so dobro vedeli, da morajo pametne ure zdaj, ko že delajo vse potrebne tehnološke čudeže, delati še na svojem videzu. Zato Huawei Watch GT 3 Pro navduši že na prvi pogled. 

Koncept, ki so ga uporabniki pametnih ur z operacijskim sistemom Android deloma že začutili z osnovnim modelom Huawei Watch GT 3, je v različici Pro razvit v svojevrstno formo, bliže tradicionalnim ročnim uram višjega cenovnega razreda in močnim poudarkom na analogni estetiki. Krasna številčnica, izraziti kazalci, dovršena luneta, kot preplet emblemov tradicije s sodobno tehnologijo digitalnega, ki ostaja središčna življenjska sila tudi te pametne ure. In še ta zanimivost - Huawei je zgled za pametne ure Huawei Watch GT našel v avtomobilski industriji. Oznaka GT, ki v italijanščini pomeni »Gran Turismo« in v angleščini »Grand Tourer«, se nanaša na visoko zmogljive športne avtomobile, njihovo osupljivo dinamiko in izjemno vzdržljivost. Vse to je bil navdih inženirjev pri ustvarjanju ur serije Watch GT, ki so s klasično zasnovo, izjemno dolgo 2-tedensko avtonomijo baterije in natančnimi funkcijami beleženja aktivnosti in zdravja popolne tudi za najbolj zahtevne. 

Tisti, ki še čakate na revolucionarni preskok, da se končno odločite izpopolniti svoje aktivno življenje s pametno uro, boste ob Huawei Watch GT 3 Pro – bodisi v 42,9 mm keramični, bodisi v 46,6 mm titan izvedbi - verjetno prvič začutili, da zna to biti tisti pravi dodatek k vašemu osebnemu slogu. A ker videz le ni vse, smo pokukali še, kaj se skriva za temi ličnimi številčnicami.

Huawei

Vse, kar potrebujete od premium pametne ure

Kompromisov ni. Ko uro zapnemo na roko, nič ne zmoti. Safirno steklo na spodnji strani se nežno nasloni na kožo, tako da je ura prijazna tudi do tistih, ki jih sicer ročne ure motijo. V notranjosti se potem zaženejo številni senzorji, pripravljeni, da vestno merijo vse parametre vašega življenja, preko katerih se vam potem na spremljevalni aplikaciji lahko kažejo poti do izpopolnitve ali izboljšanja vašega zdravja in počutja. 

Huawei Watch GT 3 Pro vam čez dan pridno meri srčni utrip, nivo kisika v krvi, šteje korake in se z vami celo potaplja do globine 30 metrov. Medtem vam na lični številčnici kaže raznolike vremenske nujnosti, od temperature do zračnega tlaka, da lahko kadarkoli najdete ustrezen izgovor za nekoliko leno počutje.

Prvi skok v spremljevalno aplikacijo zna biti malce zastrašujoč, saj je podatkov, ki se ponudijo, več, kot bi sprva mislili, da jih potrebujete, a dlje kot živite s Huawei Watch GT 3 Pro, bolj navdušujoče je spremljati kopico spremenljivk, ki tvorijo naše vsakdanje aktivnosti in počutje. Kmalu postane jasno, da pametne ure niso več le mimobežni fitnes trend, ampak izjemen pripomoček, ki nas lahko ves čas motivira, da živimo bolj zdravo in bolj kakovostno življenje. 

Gremo na golf?

Pri Huawei pametnih urah smo že vajeni, da pridejo opremljene s številnimi merilniki za različne športne aktivnosti in tudi Huawei Watch GT 3 Pro ima v svoji shrambi preko 100 športnih aktivnosti, kjer lahko osebne meritve potem nemudoma prevedete v nove vaje, nove tekaške poti, morda celo nove aktivnosti.

Huawei

Posebno pozornost pritegne funkcija Driving Range, ki je v tokratni izvedbi še dodatno izpopolnjena in bo še kako privlačna za vse rekreativne in profesionalne golfiste. Ura namreč med igranjem golfa zapisuje različne podatke o vaših zamahih – od hitrosti do tempa – potem pa ponudi priročne demonstracijske prikaze morebitnih izboljšav, s katerimi bo vaša golf žogica letela do doslej neslutenih daljav. 

Z vami ves dan in vsepovsod

Za konec moramo izpostaviti zelo pomembno prednost ure Huawei Watch GT 3 Pro – baterija. Sitnost vseh novodobnih napravic je, da ob redni uporabi hitro postanejo lačne. Polnjenje neštetih gadžetov je postala rutina, ki jo Huawei Watch GT3 Pro preseka s tem, da nudi baterijsko moč za kar 14 dni delovanja različice iz titana in 7 dni delovanja različice iz keramike. 

To pomeni, da ni potrebno vsak dan razmišljati, kdaj bomo polnili pametno uro, za katero želimo, da meri naše telesne parametre ne le čez dan, ampak tudi med spanjem (ker le tako lahko zelo jasno vidimo, zakaj morda ne spimo dovolj kakovostno in kaj lahko izboljšamo). Huawei Watch GT 3 Pro s tem hitro postane nepogrešljiva spremljevalka, podnevi in ponoči – kar pa le pomeni, da lahko še toliko bolj občudujemo dnevno in nočno različico številčnice, ki se prilagaja sončnemu vzhodu in zahodu ter luninim fazam.  

[DIALOG]: O Huawei Watch GT 3 Pro s Kayo Solo

Huawei GT 3 Pro je prepričala tudi mlado vplivnico Kajo Kočevar, ki jo njeni premnogi sledilci poznajo pod ustvarjalnim imenom Kaya Solo. Kaja je povedala, da je ljubiteljica analogne klasike, zato je v Huawei Watch GT3 Pro odkrila prav tisto težko pričakovano snidenje tradicionalne estetike in sodobne tehnologije. S Kajo smo poklepetali o njenem modnem slogu in kako zdaj del tega mozaika predstavlja tudi Huawei Watch GT 3 Pro.

Mima Umer
[Na fotografiji]:
Ura Huawei Watch GT 3 Pro 43mm (449 €)
Jakna, Diesel, Emporium (185 €)
Top, Reserved (35,99 €)
Krilo, Reserved (35,99 €)
Prstan iz rumenega zlata, Dalija Sega (250 €)
Prstan iz rdečega zlata, Dalija Sega (250 €) 

METROPOLITAN: Kakšno mesto ima ura v tvojem osebnem modnem slogu?

Ura je meni najpomembnejši modni dodatek, ki dopolni vsak outfit, da je videti dodelan in premišljen. Čeprav morda navadna ura ni več nepogrešljivo funkcionalen dodatek, mi je vedno bila pomemben del garderobe. Imam par meni zelo ljubih ur, s katerimi kombiniram vsa svoja oblačila, a sedaj je moja najljubša in najpogosteje uporabljena seveda Huawei Watch GT 3 Pro, ki s svojimi srebrnimi detajli zelo dobro dopolnjuje moj slog. Bela barva paščka pa doda nek pridih poletne svežine.

METROPOLITAN: Katera funkcija ti je najbolj pri srcu?

Nekaj časa sem prisegala na to, da imam vselej izklopljena obvestila, odkar pa sem dobila službo, je to najpomembnejša funkcija moje ure, v kombinaciji s sprejemanjem klicev, seveda. Tako vedno takoj vem, ali je kakšen klic res pomemben in se takoj lahko oglasim, vklopljena pa imam tudi SMS obvestila. Obožujem še funkcijo glasbe, saj lahko preprosto preko ure uravnavam glasnost ali pa preskakujem pesmi.

Mima Umer
[Na fotografiji]:
Ura Huawei Watch GT 3 Pro 43mm (449 €)
Blazer, Hugo Boss, Emporium (299 €)
Hlače, Hugo Boss, Emporium (179 €)
Top, Salsa, Emporium (39,95 €)
Prstan iz rumenega zlata, Dalija Sega (250 €)
Prstan iz rdečega zlata, Dalija Sega (250 €)

METROPOLITAN: Kje in zakaj je nepogrešljiv del tvojega vsakdana?

Bi rekla, da sem malo alergična na ljudi, ki imajo svoje telefone vselej na mizi in jih obravnavajo kot podaljške svojega telesa. Seveda imam rada svoj telefon, a ga še raje pustim v torbici, da ga nihče ne vidi. Ne maram recimo, kadar ga imajo ljudje na mizi na kavi, na zmenku, na kosilu, ali pa celo v službi, zato sama nisem takšna. Tukaj tako jaz zlahka goljufam in vsa obvestila vidim preko ure, ne da bi pred svojimi prijatelji izpadla “zalepljena na svoj telefon”. 

METROPOLITAN: Navajeni smo, da moramo ure večkrat polniti. Ali te kdaj pusti na cedilu?

Sem sicer oseba, ki ima na svoji nočni omarici brezžični polnilec za uro in ne spim z uro na roki, zato jo vsak večer odložim tja, a se je že zgodilo, da sem bila pri fantovi družini in doma pozabila polnilec… ura je seveda zdržala in mi nikoli ni bilo treba skrbeti, da bi ji zmanjkalo baterije. Super je, ker resnično nisem obremenjena, da moram vsak večer uro postaviti na polnilec, kakor smo navajeni za druge naprave. 

[Na naslovni fotografiji]:
Ura Huawei Watch GT 3 Pro 43mm (449 €)
Jakna, Springfiled (39,99 €)
Kombinezon, Reserved (29,99 €)
Obesek, Dalija Sega (90 €)
Prstan iz rumenega zlata, Dalija Sega (250 €)
Prstan iz rdečega zlata, Dalija Sega (250 €) 
[Ekipa]:
Naročnik: Huawei 

Model: Kaja Kočevar
Art direktor: Petra Cvelbar

Fotografinja: Mima Umer
Frizerka: Aska Kajtazović
Vizažistka: Barbara Fartek 
Stilistka: Maja Sotošek

Vodja snemanja: Nina Vidrih 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.