1. 6. 2022, 10:58 | Promocijska objava

Zakaj so Lego kocke najboljša igrača za otroka?

promocijska fotografija

Če ste v dilemi, katero igračo bi kupili svojemu malčku, da bi poleg igre kar najbolje krepil svojo domišljijo in sposobnosti, izberite Lego kocke.

Velika večina otrok je navdušena nad barvitimi, raznovrstnimi in predvsem navidez enoznačnimi bloki različnih oblik, iz katerih je mogoče ustvariti prav tisto, kar so si mali nadebudneži zamislili v svoji domišljiji. Z izbiro Lego kock ne boste nikakor zgrešili, hkrati pa boste otrokom poleg igrače podarili še neskončno možnosti za za ustvarjanje in krepitev takšnih in drugačnih sposobnosti. 

promocijska fotografija

Primerne za vse starosti

Igra z Lego kockami za malčke pomeni izziv in radost obenem, saj lahko skozi igro spoznavajo osnove sestavljanja, hkrati krepijo svoje motorične sposobnosti in obenem odkrivajo zmogljivosti lastnega telesa. Nikakor pa igra s kockami ni le v domeni najmlajših, tudi nekoliko večji otroci se še vedno radi igrajo z Lego kockami, saj gre za igro, kjer so možnosti ustvarjanja neomejene. 

Najmanj zanimive za otroke so enoznačne igrače, ki nudijo veliko funkcij, saj pomenijo zanje manj možnosti za odkrivanje novih. Pri igranju z Lego kockami pa same kocke ne ponujajo skorajda nobene funkcije, ampak je od vsakega otroka posebej odvisno, kako jih bo sestavil in kaj bo oblikoval.

Lego kocke so primerne za vse starostne stopnje. Začnete lahko z osnovnim kompletom večjih kock, njihova velika prednost pa je tudi ta, jih lahko kasneje dokupujete in z otrokom ustvarite lastno zbirko teh zanimivih igrač. Poleg tega je njihova velika prednost tudi ta, da nikoli ne bodo prenehale biti popularne, prav zaradi številnih funkcij, ki jih nudijo.

promocijska fotografija

Pustite, da zgradijo svoj svet

Otroci v svoji domišljiji vidijo stvari, ki si jih odrasli še zamisliti ne moremo. Lego kocke so tako primerne pri malčkih vse od 18 mesecev naprej, hkrati pa ste lahko brez skrbi, da jih zaradi velikosti vaš otrok ne bo pogoltnil. Skozi igro s kockami se bo vaš otrok razvijal in oblikoval svet, v katerem bo vladala samo njegova domišljija. Hkrati so kocke odlična priložnost, da se svojemu otroku pridružite pri igri in mu pomagate pri gradnji in uresničevanju njegovih idej, na tak način pa se bo še bolj utrjevala vajina medsebojna vez. 

Mojstrovina, ki jo bodo sami uspeli sestaviti iz kock, bo zanje vredna več, kot katerakoli druga nagrada. Spodbujajte jih pri razvoju njihove kreativnosti in se veselite z njimi, ko se stolp iz lego kock, ki so ga gradili ves teden, ne bo podrl. Lego kocke so že v osnovi zasnovane tudi kot igrača, ki vključuje tudi druge, zato so odlična izbira tudi pri navezovanju stikov z drugimi otroki. Na tak način lahko dosežete, da bo vaš otrok spoznal svoje vrstnike in skozi igro ustvaril medsebojne odnose z njimi. 

V široki ponudbi različnih Lego kock lahko izberete tudi različne tematske komplete, otroci pa se lahko vživijo v različne vloge, ki jih kompleti nudijo. Morda se odločite za nakup kompleta, ki vsebuje domače živali, ter tako svojemu otroku razložite, kako poteka delo na kmetiji ter katere živali živijo tam, izberete lahko tudi komplet družinske hiše, skupaj z vašim malčkom pa lahko raziščeta vse stanovanjske prostore ter preizkusita igro družinskih vlog in opravil. Izberete lahko tudi komplet kock za najstnike. Podarite jim komplet Lego Technic ali Creator, kjer se lahko preizkusijo v sestavljanju zapletenih konstrukcij in oblik, ali pa celo mojstrovin znanih umetnikov. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.