N. V. | 30. 9. 2022, 07:38

Zagotovo imate doma te rastline. Pozor, širijo negativno energijo

Profimedia

Dve priljubljeni sobni rastlini odsvetujejo v bivalnih prostorih, zato zanje najdite drug prostor.

Sobne rastline so vsestransko koristne. Poleg čiščenja zraka koristno vplivajo na naše razpoloženje in počutje. Okrasne ločnice v notranjih prostorih izboljšajo zrak, odstranjujejo škodljive snovi iz njega in polnijo prostore s kisikom. Poleg čiščenja zraka imajo še druge pozitivne lastnosti, na primer uravnavajo vlažnost zraka, proizvajajo negativne ione, ki koristno vplivajo na naše razpoloženje in počutje, prav tako zmanjšujejo količino prahu in mikrobov v zraku.

A ne vse, vsaj tako pravi feng šui, starodavna kitajska veda o harmoniji v našem okolju, domovih in življenju za rastline. V Delu so razkrili, katerih dveh bi se morali izogniti, če želite pozitivno energijo v svojem domu.

Kaktus

Kaktusi lahko zaradi bodic oddajajo negativno energijo, zlasti če jih postavimo v bližino ljudi, kaktusi pa so usmerjeni proti njim.

Profimedia

Čeprav so kaktusi lepi ter ne potrebujejo veliko pozornosti, niso najboljša izbira, zlasti, če želite pozitivno energijo v domačem okolju. Izogibali naj bi se jih tudi v delovnih prostorih.

Zlati potos

Zlati potos, priljubljena sobna rastlina s pisanimi srčastimi listi, naj bi prav tako vnašala slabo, negativno energijo v prostor. Pravzaprav naj bi bila znak, da imate depresivno življenje, pravijo nekateri viri.

Profimedia

Za zlati potos velja, da spada med rastline, ki čistijo zrak in imajo sposobnost vpijanja vlage. Če je torej med vašimi sobnimi rastlinami tudi omenjeni zlati potos, ga morda lahko za začetek prestavite v kopalnico. Rad ima namreč vlažen zrak in lahko dobro uspeva tudi v tem prostoru. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.