A. Ko. | 29. 9. 2022, 10:12

3 zgodbe, ki dokazujejo, da imajo psi večje srce kot marsikateri človek

Profimedia

Ste že slišali koga reči, da samo pes pozna brezpogojno ljubezen? Njihova predanost je neomajna, za svojega človeka bi dali tudi svoje življenje. Samo poglejte te primere ...

ʺKako čudovit bi bil svet, če bi vsi ljudje imeli srca psov.ʺ Zgovorna misel, ki ji ni treba nič več dodati, pasji skrbniki jo bodo razumeli. Pes za svojega človeka ni pripravljen storiti 'samo' marsikaj, pač pa vse. To dokazujejo številne zgodbe, nekatere so kar težko dojemljive.

Psička Roselle, junakinja 11. septembra

11. septembra 2001 je bila psička Roselle (rumena labradorka), vodnica svojega slepega skrbnika Michaela Hingsona, skupaj z njim v 78. nadstropju Severnega stolpa newyorških dvojčkov. Ko se je zgodila tragedija, se je odzvala tako trezno kot v tistem trenutku le malokdo.

Hingson se spominja: ʺ ... zajel nas je pošasten oblak peska in proda. Napolnil mi je grlo in pljuča, težko sem dihal. Toda spuščali smo se in Roselle nas je odlično vodila. Niti enkrat se ni ustavila Roselle je tistega dne rešila in iz stavbe pripeljala 31 ljudi.     

Psička Clover ustavila promet, ko je njena skrbnica doživela napad

Ob ogledu spodnjega posnetka se človeku naježi koža. Psička Clover je bila na vsakodnevnem sprehodu skupaj s svojo skrbnico Haley Moore, ko jo je nenadoma obšla slabost, doživela je epileptični napad. Padla je na tla, Clover pa je v trenutku vedela, kaj storiti. Izmotala je povodec iz njenih rok, se postavila na sredo ceste in ustavila prvi avto, ki se je pripeljal mimo.

In to ob dejstvu, da Clover sploh ni psička, izurjena za tovrstne reakcije, saj je Hailey napad doživela prvič. ʺČe se to zgodi še enkrat, bom desetkrat bom mirna, saj vem, da je Clover z menoj. Neverjetna psička je,ʺ je po dogodku povedala Hailey Moore.       

Pes Blacky rešil zapuščenega novorojenčka

Ta neverjetna zgodba prihaja s Filipinov. Na povsem običajen dan se je Junrell Fuentes Revilla z motorjem peljal po eni izmed hribovskih cest na Cebuju. Nenadoma se je od nikoder pojavil pes in tekel za njim. Zdelo se je, da mu nekaj na vsak način želi povedati in k sreči je bil Junrell dojemljiv za njegovo panično obnašanje.

Ustavil se je, tedaj pa je pes začel teči in ga hkrati čakati. Kot da bi mu rekel, naj mu sledi. Junrell ga je ubogal in mu sledil do smetišča, kjer je v rjavo odejico zavit ležal zapuščen novorojenček. Bil je v dobrem zdravstvenem stanju in za njegovo preživetje je zaslužen samo Blacky.       

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.