A. Ko. | 28. 10. 2022, 18:37

Če psa eno leto ne peljete k veterinarju, je to enako, kot da vi ne bi šli k zdravniku 10 let

Profimedia

Redni veterinarski pregledi so za vašega psa izjemno pomembni. Marsikatero bolezensko stanje se na ta način odkrije dovolj zgodaj, da pasje življenje ni ogroženo. 

Obisk veterinarja ne bi smel biti rezerviran samo za trenutke, ko je s psom nekaj že hudo narobe in ne veste več, kaj narediti. Strokovnjaki svetujejo redni preventivni veterinarski pregled psa enkrat na leto. Ne glejte na to kot na dodaten strošek, pač pa na naložbo – dovolj zgodaj odkrite bolezni ali nepravilnosti so običajno manjši finančni zalogaj, kot pa že razvita stanja. Tudi sama kakovost življenja našega psa je v tem primeru boljša.

Pasje življenje, ki ga na ta način lahko tudi rešite, pa je neprecenljivo.

Zanimivo dejstvo so izpostavili v Veterinarski kliniki Zajc & Co. Ker se psi starajo hitreje kot ljudje, je enoletni izpust preventivnega veterinarskega pregleda primerljiv s tem, da človek kar 10 let ne bi obiskal svojega zdravnika!  

ʺZ izboljšanjem standarda življenja, z boljšo prehrano in boljšo veterinarsko oskrbo živijo naši ljubljenčki dlje kot kadarkoli prej. Z daljšo življenjsko dobo pa tako opažamo tudi več težav in bolezni, povezanih s staranjem,ʺ so zapisali na Vet kliniki Lesce in dodali, da mnogo od teh težav ostaja prikritih in jih pogosto odkrijejo šele, ko je zdravje živali že močno prizadeto. Zato je za starejše pse še posebej potrebno ohranjati disciplino rednih preventivnih pregledov. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.