A. B. | 14. 4. 2022, 10:28

Žalostna zgodba mariborske labodke očitno le ima SREČEN konec!

Profimedia

Na poletni promenadi Lent v Mariboru labodi domujejo že vsaj dve leti, a se vozniki očitno še niso navadili, da v njihovi bližini vozijo počasneje. Akcija reševanja zapuščenih jajc v gnezdu je hitro dobila srečen konec. 

Žalostna zgodba, ki je te dni krožila po družbenih omrežjih, je le našla srečen epilog. Labodka, ki jo je neznanec povozil z avtomobilom, je v gnezdu imela 4 jajca, ki so ostala sama. A ne za dolgo. 

Na dogodek so se odzvali tudi iz Društva za zaščito živali v Mariboru in zapisali: "Prejeli smo par klicev v zvezi z do smrti povoženim labodom/ labodko na Lentu. Naj bi šlo za labodko, ki je nedavno izvalila jajca. Na licu mesta je bila tudi Policija. Klicatelje smo nemudoma usmerili na pristojne, skrbnike teh labodov - Zavetišče za živali prostoživečih vrst na Muti ... Kontaktirali smo jih še sami. In če lahko kako pomagamo."

In nekaj ur po klicu je iz društva že prišla vesela novica, da so našli nadomestno labodko, ki bo posvojila jajca. 

Naj pojasnimo ozadje. Na Facebookovi strani Vitja.si so zapisali, da so bili priča veliki grozoti: "Nekdo je povozil labodko, ki je včeraj zvalila 4 jajca, ki so zdaj sama v gnezdu. Žalosten sem in če kdo lahko kakorkoli vsaj reši te neizvaljene mladiče, naj kaj ukrene."

Mariborčan je v enem od komentarjev napisal: "Bil sem očitno prvi od njej, katastrofa, v gnezdu štiri jajca, tudi na cesti je bilo opaziti uničeno jajce, žalostno. In da nihče ni videl objestneža!? Klical policijo, Snago, Nigrad, dr. Goloba na Muto, ki se ni javil, on je namreč skrbnik teh naših labodov ...ne veš, kaj bi si mislil." 

Takoj ko bo znanih več informacij, bomo o tem seveda poročali.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter.