A. Ko. | 20. 4. 2022, 19:13

GANLJIVA ZGODBA o dveh pasjih prijateljih, ki sta postala zvezdi Instagrama

Profimedia

Ko se je zgodilo tisto, česar so se vsi bali, je sibirski haski Sterling postal depresiven. Njegova lastnika je skrbelo, da psihično ne bo zmogel. Vse dokler ni k hiši prišel Walker.

Pasja bratca Sterling (sibirski haski) in Walker (aljaški malamut) iz Seattla sta prav posebna najboljša prijatelja. Združila ju je nesreča in od takrat sta nerazdružljiva.

Danes 11-letni Sterling je pred tremi leti oslepel. Po diagnozi glavkoma sta se njegova skrbnika Lillian in Marc McKee kar leto in pol borila proti temu, njun kuža je šel skozi številna zdravljenja, a zaman. Po operaciji, s katero je njegov svet postal črn, se je Sterling zaprl vase, postal je brezvoljen, depresiven in McKeejeva je močno skrbelo, da psihično ne bo prenesel situacije.

Potem je v njihov dom prišel 10-letni aljaški malamut Walker. Pripeljali so ga prav z namenom, da bi pomagal Sterlingu. Že ko so ju prvič skupaj odpeljali na plažo, se je pokazala razlika v obnašanju haskija. Tekel je in se igral z Walkerjem, ki je v njem ponovno zbudil voljo po življenju. Od tedaj sta psa najboljša prijatelja in skupaj gresta proti številnim dogodivščinam. Skupaj jesta, se igrata, spita, Sterling kot starejši brat zna tudi malo ukazovati. Kot je povedala Lillian, včasih kar pozabi, da je eden od njiju slep.

Morda se tako dobro razumeta zato, ker si ne bi mogla biti bolj različna. ''Sterling rad spoznava nove ljudi, rad se vozi s kolesom, ima nekaj izbranih igrač, s katerimi se rad igra in je zelo uglajen gospod. Walker pa je naš trapasti dvorni norček. Stalno skuša Sterlingu krasti priboljške, ga igrivo napada in je kot ena poskočna dlakasta žoga,'' Lillian opiše svoja posvojenčka, za katera ni nikoli načrtovala, da bosta ostala pri hiši.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝕊𝕥𝕖𝕣𝕝𝕚𝕟𝕘 & 𝕎𝕒𝕝𝕜𝕖𝕣 (@sterlingandwalker)

Haskija sta z možem sprejela v rejo, potem pa sta se nanj tako navezala, da ga nista zmogla dati naprej v posvojitev. Tudi Walkerja nista nameravala posvojiti, toda njegovi rejniki niso več mogli skrbeti zanj in tako je postal član družine.

Česa boljšega si danes Lillian in Marc, ki skupne pasje dogodivščine redno objavljata na Instagramu, ne bi mogla želeti. Očitno se najboljše stvari res zgodijo, ko jih človek ne načrtuje.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter.