8. 4. 2022, 18:30

Gianni Rijavec ima po žalostnem dogodku nov RAZLOG za veselje

Bobo

Gianni Rijavec in njegova žena Patricija sta dobila novega družinskega člana. Poglejte, kdo jima krajša urice.

Gianni Rijavec je velik ljubitelj psov. Na Facebooku je delil novico o tem, da se je njegovi družini pridružil nov kužek. "Dober dan, ime mi je Hay, sem čistokrven nemški ovčar, german shepherd, pastore tedesco in imam dva meseca," je zapisal ob fotografiji prikupne kepice, ki se je pridružila družinski muci Piki.

Glasbenik nam je z veseljem povedal več o Hayu, ki je že njegov peti nemški ovčar po vrsti. Hay je v življenje Giannija Rijavca in njegove Patricije prinesel novo veselje, 30. decembra sta se morala namreč posloviti od nemškega ovčarja Teryja. Poginil je starostno, eno leto je pešal in ob slovesu jima je bilo zelo hudo.

V njegovi družini so bili psi prisotni od nekdaj, imeli so ptičarje, bernardince, mešančke. Eden izmed psov v njegovem otroštvu je bil tudi nemški ovčar Dick in takrat se je Gianni zaljubil v to pasmo, za katero mnogi pravijo: ''Enkrat nemški ovčar, vedno nemški ovčar". Gianni pa v smehu doda izrek znanega slovenskega kinologa Jožeta Vidica (tudi sicer njegovega velikega prijatelja), ki pogosto poudari, da je nemški ovčar Mercedes med avtomobili. "Z ženo živiva na veliki kraški kmetiji in ta kuža paše na tako dvorišče," pravi Gianni Rijavec, ki se z vsakim psom odpravi tudi v pasjo šolo, ve namreč, da ta pasma potrebuje tudi nekaj strogosti. Najpomembnejše se mu zdi, da človek osvoji odpoklic. Pri tem doda, ga gre v pasjo šolo v resnici skrbnik in ne pes.

Hay je čistokrvni pes z rodovnikom, Gianni podpira odgovorno vzrejo. V leglu je bila ena samička in 5 samčkov in kot pravi, se je takoj zagledal prav v Haya, tudi žena Patricija je izbiro potrdila. "Mogoče drugim delam krivico, ampak Hay je deloval tako toplo," pove Gianni. Nov kužek je pri njem že 5 dni. Ravno dovolj, da je začetno zadržanost nadomestila mladičkasta razigranost in radovednost, sedaj je v fazi, ko grizlja, se crklja in je osvojil že vse okrog sebe. Zaradi vremena je trenutno še v stanovanju, zunaj pa ga čaka pol ograjenega dvorišča in pokrit pesjak. Dneve bo Hay tako preživljal, kjerkoli bo želel.

Za konec Giannija vprašamo še, ali si predstavlja življenje brez živalskega prijatelja ob sebi. "Ne, absolutno ne. Družina brez pasjega prijatelja ni popolna."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.