A. Ko. | 26. 9. 2022, 13:23

ʺGoran, počivaj v miru. Za tvoje pse bo poskrbljeno. Žal si moral zato umreti.ʺ

Facebook/Goran Karanović

Odmeva smrt mladega, komaj 19-letnega živalovarstvenika Gorana iz Prnjavorja v BiH, ki je do zadnjega diha reševal nikogaršnje živali, na koncu ni več zdržal. 

Goran Karanović je bil mlad aktivist, ki je živel za živali, jih že od malega reševal in čutil njihovo stisko. Zdaj ga ni več, vzel si je življenje, ker ni več zdržal pritiskov, nagajanj, šikaniranj.

ʺPo šoli je pomagal poškodovanim, bolnim in brezdomnim psom ter mucam. Nikoli ni odrekel pomoči. Trudil se je, da jim je omogočil zdravljenje, hrano, prostor. Kot je v človeški navadi, so se našli "dobri" sosedje, ki so ga prijavili inšpekciji, maltretirali, ustrahovali, pisali peticijo za odvzem psov in muc. Namesto da bi bili hvaležni, da jim pomaga in jih 'spravlja' z ulic. Včeraj naj bi prišli po pse in jih odpeljali,ʺ so zapisali v društvu Animal Angels na portalu Pes moj prijatelj. In še: ʺGoran, počivaj v miru. Za tvoje pse bo poskrbljeno. Žal si moral zato umreti.ʺ 

ʺMama, ne bom zmogel preživeti jutrišnjega dne,ʺ je Goran rekel svoji mami večer preden naj bi prišli in mu odvzeli živali. Kot piše kurir.rs, je imel Goran na svojem dvorišču 50 psov, kar je začelo motiti njegove sosede, ki so mu začeli groziti in klicati pristojne službe.

Goran je živel na podeželju in ne v strnjenem naselju, najbližja hiša je bila precej stran. Bila pa naj bi, kot omenjeni medij navaja Anđela Španovića, predsednika društva 'Wag Wag', v lasti avstrijskega državljana. Ta je sem prišel dvakrat na leto in ga je Goranovo poslanstvo očitno močno motilo.

Goranova smrt je sprožila burne odzive tako pri naših južnih sosedih kot pri nas.

ʺZelo dobro vem, kako izgleda nagajanje, šikaniranje, prijavljanje, izdajanje groženj in kazni, posmehovanje, izobčenje ... in to samo zato, ker namesto da bi se brigal zase in se v življenju ukvarjal s tem, kako si boš kupil nov mercedes in novo vuitton torbico (ker to v naši družbi šteje, to te naredi spoštovanega člana družbe, ker to je menda znak, da ti je uspelo), tebi za to dobesedno ni mar, ampak si prizadevaš za stvari od katerih nimaš nobene koristi, kvečjemu strto srce in prazno denarnico, veš pa, da njim njihovo eno in edino življenje pomeni vse. In da vsako življenje šteje,ʺ je na Facebooku zapisala Jadranka Juras. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.