Uredništvo | 5. 6. 2023, 10:55

Haskiju Rexu nihče ni hotel operirati ogromnega tumorja, a njegov lastnik ni obupal (VIDEO)

Profimedia

Iz Španije prihaja zgodba, ki je lahko navdih za vse pasje lastnike, ki se soočajo s težavami svojih ljubljenčkov. Nauk zgodbe bi lahko bil: "Nikoli ne obupaj."

Šestletni sibirski haski Rex in njegov lastnik Damian iz španskega Cadiza sta bila povsem običajen par. Bila sta velika prijatelja in zaveznika. Toda njun svet se je čez noč skorajda podrl, ko je Rexu na gobčku zrasel velik tumor, zaradi katerega ni skoraj nič več videl in je težko dihal. Kot bi storil vsak odgovoren lastnik, je Damian Rexa odpeljal k veterinarju - tam pa šok. Povedali so mu, da Rexa ne morejo operirati in da mu predlagajo evtanazijo.

Profimedia

A Damian se preprosto ni zmogel strinjati s to odločlitvijo, zato je poiskal drugo mnenje in nato še tretjega. Vsepovsod je slišal enak odgovor. Kot bi mu nekaj govorilo, da vendarle mora obstajati rešitev, se je domislil še zadnje možnosti. Za pomoč je zaprosil prek Tik Toka. In prav zares se mu je javila ženska, direktorica pasjega zavetišča z druge strani države, ki mu je - prva po dolgem času - dala kanček upanja.

Damianu je predlagala, naj kontaktira veterinarsko kliniko v španskem Vinarosu, ki se nahaja 900 kilometrov stran od njunega doma. Sama je že prej veterinarjem pokazala Rexovo stanje, ki je bilo iz dneva v dan slabše in njihov odziv je bil drugačen od že slišanega. Ko so potrdili, da bodo poskusili odstraniti tumor, Damian ni okleval. Vsedla sta se v avto in odpravila na pot. 

@juanmanuelrf Rex nació de nuevo #parati ♬ sonido original - JuanManuelrf

Rexa so operirali in mu odstranili tumor. Zgornji posnetek je v španščini, a četudi nič ne razumete, boste bistvo razumeli. Operacija je uspela in Rex že okreva in takole hodi na sprehode. Veterinarji so prepričani, da ga čaka dolgo in lepo življenje ter da ne bo čutil posledic ogromnega tumorja. Če pa bi se ta zopet pojavil, Damian ve, da mora ukrepati takoj in ve tudi, kam ga bo odpeljal. Četudi to pomeni napornih devet ur vožnje. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.