16. 5. 2022, 06:00

Poglejte, kako so mali žirafi rešili življenje: ogrelo vam bo srce!

Profimedia

Žirafa se je skotila z deformiranimi prednjimi nogami, kar ji je onemogočalo normalno hojo. Zahvaljujoč strokovnjakom je dobila drugo priložnost.  

Iz živalskega vrta v San Diegu prihaja čudovita novica, ki je tudi prav poseben uspeh. Ne zgodi se ravno pogosto, da divji živali namestijo opornice.

Ko je mala žirafa po imenu Msituni pred tremi meseci prišla na svet, njenemu preživetju ni kazalo najbolje. Bila je bolna, potrebovala je tudi zdravljenje z antibiotiki. A še bolj je strokovnjake skrbelo stanje njenih nog, ki ji je onemogočalo normalno hojo.

Če ne bi ukrepali, bi Msituni vedno težje hodila in sčasoma poginila. A so njeno življenje postavili na prvo mesto!

Zdravstvena ekipa se je povezala z Arom Mirzaianom, ki že tri desetletja izdeluje proteze in opornice za otroke, ki sodelujejo na paraolimpijskih igrah.  

Ko je slišal za zgodbo in načrt za malo žirafo, je vse skupaj opisal kot "skoraj nemogoče". A trajalo je samo osem dni, da je vse skupaj postalo povsem resnično in da jim je skupaj uspelo izdelati po meri narejene opornice iz karbonskega grafita.

''Nekaj najbolj čudovitega jo je bilo videti, kako hodi v opornicah,'' je povedal Mirzaian, ki je bil tako ganjen, da je žirafico kar objel. Po 39 dneh v opornicah danes žirafa živi normalno življenje in teka še hitreje, kot bi si znali predstavljati. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.