A. Ko. | 6. 1. 2023, 17:46

Kako je posvojena mačka Nala postala Instagram zvezda in druga najbogatejša žival na svetu

Profimedia

Gunther VI prihaja iz Italije in je zelo bogat dedič, lani je eno izmed vil prodal pevki Maddoni. Na drugem mestu je mačja Instagram zvezda Nala, na tretjem pa mačka, ki pripada pevki Taylor Swift. 

Različni so načini, s katerimi živali postanejo milijonarji. Prvo mesto zaseda Gunther VI in bogastvo mu je bilo že položeno v zibelko. Že leta 1992 je namreč njegov dedek Gunther III podedoval bogastvo v vrednosti 76 milijonov evrov (od bogate dedinje, ki ni imela potomcev), ki pa je dve generaciji kasneje vredno prek 475 milijonov evrov.

Gunther VI je 'last' organizacije Gunther Corporation, ki tudi skrbi za njegovo premoženje in poslovne odločitve.

Ukvarjajo se predvsem z investiranjem v nepremičnine in to je tega nemškega ovčarja naredilo kar petkrat bogatejšega od najbližje zasledovalke.

To je Nala, modrooka zvezda Instagrama, ki je to postala, ko sta njena lastnika Varisiri Methachittiphan in Shannon Ellis začela objavljati fotografije njenega doma v Los Angelesu. Njeno premoženje je vredno 95 milijonov evrov in skoraj 4,5 milijona sledilcev (je tudi Guinnessova rekorderka po številu sledilcev na IG). Par jo je posvojil, ko je bila Nala še mladiček.

Na tretjem mestu pa je muca, ki sliši na ime Olivia Benson in je v skrbništvu še bolj slavne skrbnice, Taylor Swift. Svoje bogastvo je Olivia pridobila z ustvarjanjem svoje blagovne znamke, poleg tega pa se pojavlja v številnih visokoproračunskih oglasih in videoposnetkih. Leta 2020 je Swiftova objavila svojo mačko Olivio, kako udobno sedi na kavču in objava je požela izjemen odziv, več kot 2 milijona všečkov. Njeno mačje premoženje ocenjujejo na 92 milijonov evrov

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.