Špela Šimenc | 20. 6. 2022, 20:00

Kdo je ''drama queen'', ki je omrežil Evo Boto?

arhiv Eve Boto

Simpatična pevka Eva Boto že dve leti živi z nekom, ki jo je popolnoma prevzel. Ta je prišel v njeno življenje po težkem obdobju v epidemiji. Zaupala nam je, kakšno je življenje v dvoje.

Eva Boto je velika ljubiteljica psov. Pred dvema letoma je v svoje življenje sprejela belo kepico, ki sliši na ime Lucky. Ta je v njeno življenje prišel po tem, ko se je morala Eva v manj kot dveh letih posloviti od dveh družinskih psov. Oba sta bila stara 10 let.

Jeseni 2019 je za mavrico odšla mešanka Pixie, ki jo je Eva dobila ob koncu osnovne šole. Med epidemijo pa je poginil še višavski terier Arfij, ki se je poslovil ravno tedaj, ko je bil na počitnicah pri Evi.

Takrat je, pravi Eva, želja po pasjem prijatelju samo še zrasla.

arhiv Eve Boto

Eva, po težkem obdobju vam danes dela družbo Lucky. Kdo je to?

Lucky je moj maltežan. Že dlje časa sem si želela psička, ki bi živel z mano. Že od nekdaj sem zelo navezana na živali – enostavno postanejo del družine, del tebe. Doma na Koroškem smo sicer imeli dva psa, Pixie in Arfija, ampak sta bila navajena Koroške, zato sem si želela svojega. Potem, ko smo se v kratkem obdobju poslovili najprej od Pixie in nato še od Arfija, se mi je po daljšem iskanju pridružil mali Lucky.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eva Boto (@eva_boto)

Je zelo navihan, pameten in igriv pes, rad ima družbo in je zelo navezan na družino.

Je tipična ''drama queen'', saj že ob majhni veji, ki se mu zatakne za dlako, naredi celo dramo in poti ne nadaljuje, če tiste veje ne spravi ven.

Čeprav ima zelo rad družbo ljudi in drugih živali, se tudi zelo rad umakne na samo in spi. Zvečer gre običajno pred vrata spalnice in nakaže, da bi šel spat.

arhiv Eve Boto

Zelo hitro zazna, kako si razpoložen in te zna potolažiti – najlepše to naredi z objemom. To je ena stvar, ki jo počne že od majhnega.

Pride k tebi, tačke ovije okoli tvojega vratu in se uleže. Zame je najbolj srčen pes na tem svetu.

Vedno znova sem šokirana, kaj vse premore pasji čut.

Rad posluša vaše petje?

Ko začnem peti v stanovanju, me pogleda, vstane in gre v spalnico. Ne vem, kaj hoče s tem povedati ... (smeh)

arhiv Eve Boto

Lucky ima zelo posrečeno ime. Koliko veselja je 'Srečko' prinesel v vaše življenje?

Ime mu res paše k značaju. Lahko imam še tako naporen dan, ampak ko pridem domov in me ta bela kepa objame od sreče, je vse drugo pozabljeno. Lucky je zelo čuteč pes, ne mara kreganja, grdih pogledov. Čuti, ko sem slabe volje. Sploh, če sem nervozna zaradi kakšne stvari, pride do mene in me začne objemati.

V moje življenje je prinesel ogromno miru, da o veselju in sreči ne govorim.

Če kdo, me on vsak dan nasmeji do solz.

arhiv Eve Boto

Kako najraje preživljata skupni čas?

Rada hodiva skupaj v hribe, na dolge sprehode, se igrava, učiva nove trike, rada se crkljava, lenariva, voziva z avtom. Še spiva skupaj, tako da bi bilo boljše vprašanje, česa ne počneva skupaj (smeh). Ko pa sem na nastopih, počaka doma v fantovi družbi. Če sva odsotna oba, gre v varstvo k mojim na Koroško ali pa k prijateljici Izi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eva Boto (@eva_boto)

Noro rad gre na Koroško k mojim domačim (beri: tam hrana sama od sebe pada z mize), rad se igra s svojimi prijateljicami iz parka, najbolj nori, ko smo na kakšnih dolgih sprehodih in začne šprintati od veselja – to je menda značilno za zadovoljne pse.

Sicer pa je najbolj srečen, ko smo vsi doma in da vse štiri od sebe in ti nakaže, da je čas za čohanje po trebuščku.   

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.