A. Ko. | 27. 7. 2022, 13:11

Konj se je od vročine sesedel, reakcija turistov pa naravnost žalostna

Profimedia
Konj se je od vročine sesedel, reakcija turistov pa naravnost žalostna (foto: Profimedia)

Z Majorke poročajo o žalostnem dogodku, ki odpira razpravo o tem, ali dovolj dobro skrbimo za živali v poletni vročini. Tokrat je bil žrtev konj, 'zaposlen' v turizmu.

Ob fotografiji konja, te mogočne živali, ki nemočno leži na ulici sredi gneče turistov,  človek težko ostane ravnodušen. Kakšno je ozadje zgodbe?

Konj je pri 40 stopinjah Celzija v prestolnici Majorke vlekel kočijo, na kateri so se vozili turisti. Na glavnem trgu njegovo telo ni več vzdržalo. Povsem je omagal in se sesedel na tla. Nekdo je vse skupaj posnel in posnetek razkriva še bolj žalostno nadaljevanje.

Turisti se namreč niso zganili s kočije, da bi pomagali konju.

Mimoidoči so jih začeli spodbujati, naj vendarle sestopijo, prav tako pa tudi kočijaža, naj da konju vode.

Iz lokalne politične stranke Progreso en verde, ki se zavzema za živali in naravo, so že sporočili, da bodo glede tega ukrepali.

''Lahko je prišlo do vročinskega udara, lahko pa žival tudi ni bila primerna za tovrstno delo zaradi svoje starosti ali kakšnih drugih dejavnikov,'' je povedal njihov predstavnik Guillermo Amengual.

Poudaril je, da bodo vse skupaj raziskali, saj da gre že za tretji podoben primer v kratkem času.

Ko je konj na tleh le prišel k zavesti, se je počasi zopet postavil na noge. Ali je kočijo s turisti še naprej vlekel po ekstremni vročini, pa ni jasno. Je pa vsekakor primer razvnel ostro debato in številne komentarje o tem, kje je meja, ko sprejemljivo postane zloraba in mučenje živali. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.