A. Ko. | 9. 9. 2022, 09:00

Prva in zadnja ljubezen kraljice Elizabete II. so bili njeni ljubi korgiji. Koliko jih je imela?

Profimedia

Spomin na britansko kraljico Elizabeto II. bo vedno povezan tudi z njej tako ljubimi korgiji. Svojega prvega – samičko Susan – je dobila pri osemnajstih letih, odtlej se jih je zvrstilo zelo veliko. Vemo, koliko.

Kraljici Elizabeti II. je bilo malo prostočasnih dejavnosti tako pri srcu kot preživljanje skupnih trenutkov s pasjimi prijatelji. Večinoma so bili to korgiji, se je pa vmes našel tudi kakšen predstavnik druge pasme. V času svoje vladavine je kraljica vzredila prek 30 psov in se od številnih tudi poslovila.

ʺRada ima živali in obožuje pse. Bili so njena prva in bodo tudi njena zadnja ljubezen,ʺ je pred časom dejala kraljeva biografinja Ingrid Seward. 

Posebej jo je maja 2021 prizadel odhod 5-mesečnega Fergusa, enega izmed mladičkov pasme korgi. Tega (in še enega po imenu Muick) je kraljica februarja 2021 dobila v dar od princa Andrewa, da bi ji pomagal pri žalovanju za njenim pokojnim možem, princem Filipom.

Ker je Muick ostal sam, so kraljici v juniju ob rojstnem dnevu podarili še enega korgija, ki je bil namenjen predvsem kot družba Muicku. 

Viri pravijo, da so kraljici v najtežjih trenutkih, ko je bil princ Filip v bolnišnici, edino psi znali pričarati nasmeh na obraz in jo razvedriti.

Zadnje obdobje njenega življenja so kraljico tako spremljali štirje pasji prijatelji dva korgija, en dorgi in en angleški koker španjel. Najstarejša med njimi je bila 'dorgica' Candy, ki je kraljici grela srce zadnjih deset let.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Najkasneje, januarja letošnjega leta, pa je v Buckinghamsko palačo prišel koker španjel, samička, ki je ime dobila po kraljici - Lissy. To je bil tudi kraljičin prvi pes te pasme. Lissy je bila zadnja psička britanske monarhinje, kdo pa je bil prvi? Tudi to je bila psička, z imenom Susan, pasme korgi. Kraljica jo je dobila v dar za svoj 18. rojstni dan, leta 1944. Nanjo je bila tako zelo navezana, da jo je vzela s seboj tudi na poročno potovanje. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.