Uredništvo | 29. 11. 2023, 11:42

Mladina zagledala utapljajočo se kravo, vse posnela in naredila nekaj izjemnega (VIDEO)

Youtube posnetek zaslona

Kaj bi storili, če bi v jezeru zagledali kravo, ki izgubljeno plava in je vidno zmedena? Točno to se je zgodilo mladini, ki je veslala mimo. Poglejte, kako so reagirali. 

Ko so pred dnevi po spletu zaokrožili posnetki slovenskih mladostnikov, kako kruto so se znesli nad nič hudega sluteče živali, smo lahko pogosto slišali, kako kruta in otopela je sodobna mladina. A ne bomo metali vseh v isti koš, ker vsi pač niso isti. Srce vam bo ogrel posnetek, ki ima na YouTube že več kot 4,5 milijona ogledov, prikazuje pa reakcijo mladostnikov, ki v jezeru zagledajo izgubljeno kravo.

Ko mladostniki dojamejo, da je krava v težavah, se odločijo, da se ne bodo peljali mimo, pač pa ji bodo pomagali. Odločili so se pogumno, kajti spraviti kravo iz vode zares ni mačji kašelj. Krava je še enkrat večja kot oni, povrh vsega pa zelo izmučena

Sprva so poskusili z vrvjo, a so hitro ugotovili, da ji to še otežuje plavanje ter da jo vrv vleče pod vodno površino. Eno dekle skoči v vodo in kravi podpira glavo, trije mladeniči pa ji držijo telo. S skupnimi močmi jim uspe in prestrašena krava se na koncu, preden odide, obrne in jih pogleda, kot bi se želela mladostnikom zahvaliti. 

Uspelo jim je potegniti kravo iz jezera.

Uspelo jim je potegniti kravo iz jezera.

Youtube/posnetek zaslona

Verjeli ali ne, krave sicer veljajo za precej dobre plavalke in to že od malih nog, brez da bi jih kdo tega naučil. Številne krave živijo ob jezerih in rekah in plavanje je za njihovo preživetje zelo pomembno - čeprav se nam zdi, da krave ne počnejo kaj dosti drugega, kot vandrajo po pašnikih in se pasejo. 

Nekatere krave v vodo stopijo in zaplavajo povsem samoiniciativno, brez vsakršne spodbude. A prav dolgo ne zmorejo plavati (in tudi zelo hitro ne) in zato se - če je le ta možnost - raje odločijo za hojo po plitvini. Najraje tako, da imajo v vodi samo del nog.

Krave znajo plavati že od malih nog.

Krave znajo plavati že od malih nog.

Profimedia

Znan je primer iz Irske, kjer čreda goveda vsako leto preplava jezero po dolžini približno 100 metrov, da se odpravi na pašo, pri tem pa jih spodbujajo kmetje.

Med orkanom Dorian pa je tri krave iz Severne Karoline odneslo v vodo. Čudežno so preživele, strokovnjaki pa so izračunali, da so med nevihto v vodi preplavale oz. preledbele kar 8 kilometrov! Ko so jih našli, so bile v popolnoma dobrem zdravstvenem stanju.

Novo na Metroplay: Nastja Gabor o materinstvu, dojemanju ljudi in novih projektih