Š. T. | 7. 2. 2023, 06:00

Stanje glede zapuščenih živali v Sloveniji je alarmantno, pomagajmo jim najti topel dom

Zavetišče Horjul

Namen je odgovorna akcija, s katero želijo v Zavetišču Horjul ozavestiti javnost o problematiki zapuščenih živali, ki čakajo na posvojitev.

V ponedeljek, 13. februarja 2023, ob 11. uri bodo v središču Ljubljane postavili Ledeno hladen dom. Na Kongresnem trgu bo na ogled pasja hiška, narejena iz ledu, s katero želijo opozoriti na alarmantno stanje glede zapuščenih živali v Sloveniji.

Zapuščeni hišni ljubljenčki so kruta, a tudi zelo hladna slovenska realnost, s katero se dnevno soočajo v Zavetišču Horjul. Vsako zimo se pojavlja večje število primerov neodgovornih lastnikov, ki na milost ali nemilost usode zapustijo domače živali.

Kot simbol neodgovornega lastništva so ustvarili podobo ledene pasje hiške. "Več sto psov je bilo zapuščenih, njihov dom je za vedno izginil. Skupaj poskrbimo za nov začetek," so zapisali v sporočilu na njihovi spletni strani v upanju, da bi čim več živali našlo novi dom. 

Možnosti za pomoč je več, od donacij do posvojitev (tudi na daljavo), za vsako vam bodo v Zavetišču Horjul hvaležni. 

Zavetišče Horjul

Od hladnega doma do toplega zavetja

Hiška iz ledu na Kongresnem trgu bo predstavljala realnost zapuščenih živali, ki jih neodgovorni lastniki pustijo v nemogočih razmerah. Vsako leto je večje število primerov, ko so živali prepuščene same sebi.

Ob pasji hiški bo na voljo tudi QR koda, ki bo vodila na spletno stran projekta, kjer si bodo lahko mimoidoči prebrali več o projektu, spoznali pse, ki čakajo na posvojitev, ter prebrali, kako lahko pomagajo Zavetišču Horjul.

Na odprtju Ledeno hladnega doma bo na voljo za pogovor in konkretne informacije Jurij Juhant, oskrbnik v Zavetišču za zapuščene živali Horjul.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.