A. Ko. | 4. 5. 2022, 09:03

William in Kate sta jo končno POKAZALA svetu - kdo je Orla?

Profimedia

Po dveh letih sta ob rojstnem dnevu princeske Charlotte v svet poslala fotografijo svoje štirinožne ljubljenke, ki je nasledila Lupa. 

Uradna fotografija, ki jo je britanski dvor poslal v svet ob sedmem rojstnem dnevu princeske Charlotte, je bila prav posebna, saj so hkrati prvič predstavili tudi najnovejšega pasjega prijatelja in razkrili njegovo ime. Pravzaprav njeno, Orla je namreč psička. Njeno ime izhaja iz keltskega jezika in pomeni 'zlata princesa'.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

Orla je kokeršpanjel, ki je v kraljevo družino prišla pred dvema letoma, leta 2020, kmalu zatem, ko so se poslovili od družinskega psa Lupa.

Profimedia

Tudi Lupo je bil črn kokeršpanjel, poginil pa je pri devetih letih. "Zadnjih devet let je bil srce naše družine in tako zelo ga pogrešamo," sta tedaj William in Kate zapisala na Instagramu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

Tako Lupa kot Orlo je kraljevemu paru podaril brat vojvodinje Kate James Middleton, ki občasno tudi vzreja kokeršpanjele, sicer pa je tudi sam velik ljubitelj psov, ima jih kar šest. Na fotografiji je leglo, iz katerega prihaja Orla.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by James Middleton (@jmidy)

Lupo in Orla pa nista edina predstavnika te pasme na britanskem dvoru. Vemo, da je corgi prva izbira kraljice Elizabete II., v začetku letošnjega leta pa se ji je pridružila še štiriletna kokeršpanjelka Lissy, sicer vrhunska tekmovalka. Lissy, ki je ime dobila po kraljici, je prekinila tradicijo corgijev.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.