R.S. | 4. 9. 2022, 08:00 | Vir: STA

Mariborčani končno dobili to, na kar so dolga leta čakali

Profimedia

Prebivalci drugega največjega slovenskega mesta so presrečni, saj se jim je uresničila dolgoletna želja ...

V Mariboru so odprli prvi pasji park, na katerega so ljubitelji živali čakali že več let. Nahaja se v mestni četrti Tabor pri Kadetnici, njegova uporaba pa bo predvidoma brezplačna. Namenjen je druženju in gibanju psov brez povodca, a je zanje, kot poudarjajo na občini, še vedno v prvi vrsti odgovoren lastnik.

Park je velik okoli 1000 kvadratnih metrov in ima dva, med seboj ločena prostora, namenjena za male in velike pse. V obeh delih se nahajajo pitnik, klopi, drevesa in tunel za igro. Park je opremljen tudi z javno razsvetljavo, pojasnjujejo na Mestni občini Maribor.

Ob parku so na novo uredili pot, ki so jo zaradi boljše umestitve pasjega parka prestavili na stran vojašnice. Posadili so sedem dreves, ki so jih tja prestavili iz Maistrove ulice.

"Pasji park služi namenu prostega gibanja psov, kar na javnih površinah ni dovoljeno. Seveda je pri tem potrebna previdnost in nadzor lastnika psa. Tako kot na ostalih površinah bo tudi tukaj potrebno pasje iztrebke za psom odstraniti," poudarjajo na občini, ki je za postavitev pasjega parka porabila 71.000 evrov.

S parkom bo upravljalo komunalno podjetje Snaga. Otrokom je vstop dovoljen le ob spremstvu odrasle osebe. Denar za projekt vzpostavitve prvega pasjega parka v Mariboru je bil že pred leti rezerviran v občinskem proračunu, a ta ni bil uresničen. Za postavitev parka na omenjenem zemljišču pri Kadetnici se je morala občina uskladiti z ministrstvom za obrambo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.