R.S. | 4. 12. 2023, 11:58

Pogumna mama petletno hčerko rešila pred morskim psom, ta pa je nato napadel njo

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Na plažo so hitro prihiteli reševalci, ampak ...

V Mehiki je v napadu morskega psa umrla 26-letna turistka. Zgodilo se je na plaži Melaque. Morski pes je napadel Mario Fernandez Martinez Jimenez, ko je plavala s petletnim otrokom in ji odgriznil nogo. Njena hčerka ni bila poškodovana, čeprav je bila ob njej. Očivdci so 26-letnici pomagali iz vode. Kričali so, da je izgubila nogo. Kljub hitremu prihodu reševalcev je turistka umrla zaradi izgube krvi. Bila je nekdanja študentka morske biologije na univerzi v Guadalajari. 

Oblasti so preventivno zaprle plažo, poroča Daily Mail. "Po grozljivem dogodku na eni izmed naših plaž je naša prednostna naloga zagotoviti varnost in dobro počutje vseh naših prebivalcev," je zapisala občinska uprava mesta. 

Svoji hčerki je rešila življenje

Napad se je zgodil le 65 metrov od obale. 26-letnica je s hčerko plavala v vodi, ko je videla, da je zaradi morskega psa v nevarnosti. Hitro jo je dvignila na napihljivo blazino, potem pa jo je napadel morski pes. 

Profimedia

Na družbenih omrežjih je bil objavljen tudi videoposnetek, ki prikazuje posledice grozljivega dogodka - žrtev je mrtva ležala na plaži. Napadi morskih psov so sicer v Mehiki razmeroma redki. Leta 2019 je ameriški potapljač preživel ugriz morskega psa v zalivu Magdalena ob obali Baja California Sur.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord