A. Ko. | 9. 11. 2022, 08:39

Na zabavi spuščali golobe, ki zdaj izgubljeni tavajo okrog soboškega gradu in se ne znajdejo

Profimedia

Spuščanje golobov je pogosta oblika zabave ali popestritve določenega dogodka. Kaj pa se nato zgodi s temi golobi, zanima le malokoga. Trenutno šest takšnih tava okoli soboškega gradu. 

Društvo za zaščito živali Pomurja je opozorilo na izgubljene golobe, ki so jih najverjetneje izpustili v zrak na eni izmed zabav. Trenutno tavajo okoli soboškega gradu. ʺSem Sobočanka in že tri dni opazujem štiri nebogljene golobe pred soboškim gradom. Pred dnevi je imela elitna družba rojstnodnevno zabavo in si je zamislila spuščanje 40 golobov. Večina jih je odletela, tile pa so žal nemočni, izgubljeni ostali prepuščeni plenilcem, saj se v naravi ne znajdejo,ʺ je društvu pisala ena izmed domačink.      

Na golobe so organizatorja zabave tudi opozorili, njemu pa, da je vseeno, da pa so golobe plačali, je komentiral. V omenjenem društvu poudarjajo, da je takšno ravnanje neskladno s predpisano zakonodajo: ʺGre za skrajno nevestno in nedopustno ravnanje z živalmi. Očitno v tem primeru ne gre za prostoživeče, ampak za živali iz načrtne reje in jih je potrebno drugače obravnavati. Srčno upamo na mirno in lepo rešitev in da v prihodnje ne bi več prihajalo do tega.ʺ   

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.