A. Ko. | 22. 11. 2022, 18:03

Najhujša nočna mora, ki se lahko zgodi mački v zavetju doma

Profimedia

Mačke obožujejo majhna in mehka zavetja, ki pa so včasih vse prej kot to. Kar se je zgodilo eni izmed mačjih skrbnic v Ljubljani, se lahko zgodi vsakomur ...

ʺTik pred koncem dela zazvoni telefon na recepciji klinike. 'Prva-k dober večer, povejte ...' se sliši receptorko, nato nastopi tišina in receptorka še reče: 'Pridite, vas počakamo.' Čez četrt ure se odprejo vrata klinike, v čakalnico plane gospa, v naročju drži veliko brisačo, pod brisačo se nekaj skriva ...,ʺ tako svoj zapis o nedavni izkušnji pričnejo na Prva-k veterinarska klinika za male živali.  

Kaj se je zgodilo? Mačka je svoj topel kotiček našla v bobnu pralnega stroja, na vrhu perila, ki je čakalo na pranje.

Nič hudega sluteča skrbnica je boben zaprla in nastavila pranje. Kmalu je začela pogrešati svojo mačko in z grozo ugotovila, kje bi lahko bila. ʺStekla je v pralnico, boben se še ni povsem napolnil z vodo, vrata stroja se niso takoj odprla, a dovolj kmalu, da je bila mačka še pri sebi, polna detergenta in prestrašena,ʺ nadaljujejo.

Pregled je pokazal, da mačka kot po čudežu ni utrpela poškodb. Bila je nepoškodovana, a seveda v velikem šoku. Konec dober, vse dobro. Lahko bi bilo tudi drugače. Zato vedno preverite boben pralnega stroja, preden ga zaženete oz. preštejte svoje ljubljenčke in preverite, kje se nahajajo. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.