A. Ko. | 28. 4. 2022, 14:54

NE BOSTE VERJELI, koga so na letališču zaposlili, da miri potnike, ki se bojijo letenja

Profimedia
NE BOSTE VERJELI, koga so na letališču zaposlili, da miri potnike, ki se bojijo letenja (foto: Profimedia)

Tehta 12 kilogramov in ljudje na letališču ga obožujejo, hitro je postal eden izmed najbolj priljubljenih med zaposlenimi.

Na letališču v San Franciscu so po novem zaposlili prav posebnega sodelavca. Je precej manjši od drugih in precej bolj kosmat ter mehak. Tehta 12 kilogramov in ljudje na letališču ga obožujejo. Kako tu ne,  Alex Veliki je prav zares nekaj posebnega. Gre za kunca, ki so ga na letališče pripeljali s točno določenim namenom – da miri pred letom nervozne potnike. Alex je v hipu postal eden izmed najbolj priljubljenih letaliških delavcev.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alex (@alex.thegreat100)

A ima hudo konkurenco, kajti ni edina žival na letališču s tem namenom. Kunec je del programa Wag Brigade, ki so ga na letališču vpeljali leta 2013. Sprva so z namenom pomirjanja potnikov vpeljali terapevtske pse, tri leta kasneje se je pasji ekipi pridružila pujsa Lilou. Potniki jih spoznajo po tem, da nosijo oprsnice z napisom 'Pet me' (pobožaj me).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LiLou the Pig 🐽 San Francisco (@lilou_sfpig)

Danes je poleg nje v ekipi 14 psov, najnovejši član pa je kot zapisano, Alex Veliki. Zanimivo je, da ima prav vsaka žival svoj Instagram profil, med njimi lahko pobrskate tukaj.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.