R.S. | 25. 1. 2023, 11:59

Nenavadna reševalna akcija policistov: "Preveč se je šopiril, pa smo ga morali pospremiti na varno"

PU Ljubljana

Mariborski policisti so objavili fotografijo, ki je požela veliko odobravanja. "Hvala, da ste poskrbeli zanj," se glasi eden izmed komentarjev. 

Mariborski policisti radi na pomoč priskočijo živalim. Tokrat so pomagali petelinu, ki je zašel na avtobusno postajo. "Preveč se je šopiril, pa smo ga morali pospremiti na varno. Mariborski policisti smo že priskočili na pomoč sovi, pa kozi, labodu in poniju, no, petelinu pa res še ne. Ta na fotografiji je zašel na avtobusno postajo, zdaj pa že veselo kikirika med svojimi,"  so zapisali na družbenih omrežjih Policijske uprave Maribor. 

Nad dejanjem so bili navdušeni uporabniki družbenih omrežij. "Hvala, da ste poskrbeli zanj," se glasi eden izmed komentarjev.  

Rešili tudi želvo 

Policisti so pred časom na slovenskih cestah čez cesto pomagali želvici. Med naključno patruljo sta policista na Podgorski ulici v Kočevju naletela na želvico, ki je prečkala cesto. Policista sta se zaustavila in jo obrnila ter usmerila nazaj proti reki Rinži, iz katere je najverjetneje prišla.