A. Ko. | 1. 10. 2022, 10:00

Po 19 dneh iskanja in trepetanja je zgodba s pobeglim Alfom dobila epilog

Fotografija je simbolična

Profimedia

V prometni nesreči nemških državljanov sta bila v začetku septembra udeležena tudi dva psa. Zbežala sta iz uničenega avta. Zlatega prinašalca so hitro našli, za Alfa pa so se začeli težki dnevi … 

Po nesreči, ki se je zgodila v Matenji vasi, so nemška državjana odpeljali v bolnišnico, od koder sta na lastno željo hitro odšla. Iz povsem uničenega avta sta namreč po nesreči pobegnila njuna dva prestrašena psa. V iskanje so se vključili slovenski, nemški in avstrijski K9. Pri K9 – iskanje pogrešanih Slovenija so prek družbenih omrežij vseskozi javljali, kaj se dogaja in usmerjali okoliške prebivalce, kako ravnati.

Zlatega prinašalca so hitro našli, Alfovo iskanje pa je trajalo kar 19 dni. Sem in tja se je kje pojavil, pa spet poniknil, bil že zelo blizu svojima lastnikoma, a prestrašeni Alf ni zbral poguma in prišel do njiju.

Počasi je svoje bežanje umiril, vsi skupaj so upali, da se bo zatekel na kakšen ograjen vrt.  A Alfa so v določenem času videli večkrat, potem pa je spet poniknil.

ʺSaga se vleče že skoraj 14 dni, trenutno je stanje tako, da ga nihče ne vidi, v živolovki ga ni. Obupali nismo, upamo, da tudi prebivalci teh vasi ne, predvsem pa si neizmerno želimo, da bi Alf končno ugotovil, da mu nočemo nič slabega so zapisali na K9 – iskanje pogrešanih Slovenija.  

Zapisali so še, da je Alf prejel kemično kastracijo, ki drži šest mesecev, zato so bili njihovo 'upanje' tudi prebujajoči se hormoni.

Alf se je nato svojima lastnikoma tudi že približal, a jima ni več zaupal. Že pred prihodom k sedanjim skrbnikom je imel težko izkušnjo.

Bil je pobran z ulice in nastanjem v romunskem zavetišču, kjer ga je posvojil gospod iz Nemčije, ta pa je nato umrl. Spet se je znašel v zavetišču, dokler ga ni posvojil starejši par iz Nemčije.

Kot so zapisali pri omenjenem društvu: ʺSkupaj jim je dobro šlo, Alf se je počasi sproščal, deležen je bil mnogo ljubezni in potrpežljivosti. In so šli skupaj na morje. Fajn je bilo. Do Matenje vasi.  Do prometne nesreče, v kateri je avto s parom ljudi na sprednjih sedežih in parom psov v prtljažnem prostoru odneslo s ceste med drevje, nekajkrat zasukalo in se ustavilo na strehi.ʺ   Vsi prisotni so vedeli, da Alf potrebuje čas:

ʺSmo potrpežljivi, skupaj s skrbnikoma, ki sta še vedno v Sloveniji in ga čakata. Temu se reče ljubezen.ʺ  

Ljubezen, vztrajnost in predanost lastnikov, omenjenega društva in prostovoljcev so se obrestovali. Na koncu so v iskanje vključili tudi goneči psički in upali, da bo to pritegnilo Alfa. Na 19. dan iskanja se je na Facebooku K9 – iskanje pogrešanih Slovenija pojavil zapis: ʺAlf je doma.ʺ 

Zahvalili so se vsem, ki so pomagali, da se je zgodba srečno razpletla. Nemška državljana sta po treh tednih zbrala vso družino na kup in sedaj se lahko v miru vrnejo nazaj domov z dopusta, ki se je izkazal vse prej kot to. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.