A. Ko. | 18. 5. 2022, 18:30

POGLEJTE, kako 11-letna deklica pomaga ukrajinskim živalim

Profimedia

Ko je 11-letna deklica Calette Hicks iz Ohia po televiziji spremljala, kako Ukrajinci skupaj s svojimi hišnimi ljubljenčki zapuščajo domove, se je odločila, da jim bo pomagala. Iz otroške iskrice je nastal čudovit projekt.

Čeprav na drugem koncu sveta, precej oddaljena od dogajanja, vsega skupaj ni mogla samo opazovati. Calette ima doma dva šetlandska ovčarja, ki sta njena najboljša prijatelja in ni si mogla niti predstavljati, da bi se jima zgodilo kaj tako groznega.

Začela je spraševati, se pogovarjati, raziskovati. Ugotovila je, da te živali potrebujejo predvsem hrano, vodo, zdravila in veterinarsko oskrbo. Svojo družino je spodbudila, da so iskali načine, kako zbrati sredstva za ukrajinske živali.

Glede na to, da je s tem že imela izkušnje (pomagala je lokalnemu zavetišču), se je Calette odločila, da bo pekla pasje priboljške. In jih ponudila okoliškim prebivalcem.

Odločila se je, da bo 100 % dobička darovala za ukrajinske živali. Začela je peči piškote in jih prodajati v času po koncu pouka in pred popoldanskimi aktivnostmi.

Pri peki in pakiranju so ji pomagali starša, babica in dve prijateljici. Iz male otroške iskrice je nastal čudovit skupinski projekt. En paketek je stal slabih 5 evrov in prvi dan je Colette zaslužila okoli 90 evrov. Ko so novico razširili še po Facebooku, se je prodaja povečala, Colette pa si je zastavila nov cilje – 1000 dolarjev, kar je približno 950 evrov.

''Zelo je strastna pri vsem, kar počne. Zvečer bi šla jaz v posteljo, Colette pa želi kar peči in peči,'' pove njena mama Heather Hicks. Deklica se je odločila, da denar podari organizaciji SPCA International.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.