A. Ko. | 20. 6. 2022, 19:22

POGLEJTE, kako živi Willow, prvi maček Združenih držav Amerike

Profimedia/fotomontaža

Oh, to mačje življenje! Takšnega, kakšnega živi predsedniška mačka Willow, se ne bi branil nihče. Na voljo ima dva nadstropja Bele hiše, a ona si vzame še več ...

Joe in Jill Biden sta znana ljubitelja živali. V Beli hiši jih prebiva več, so se pa v zadnjem obdobju živali precej zamenjale.

Sprva sta s predsedniškim parom živela dva nemška ovčarja, Champ in Major. Prvi je poginil, Majorja pa so zaradi agresivnega vedenja poslali živet na bolj miren kraj.

Trenutno v Beli hiši prebiva nemški ovčar Commander, ki so ga decembra sprejeli kot mladička.

Kmalu se mu je pridružila še muca, ki sliši na ime Willow. 

A to seveda ni navadna mačka, kot tudi niso povsem navadni njegovi lastniki. Ko je družina pred kratkim odhajala na vikend oddih v Rehoboth, je bila prav Willow tista, ki so jo prvo odnesli na predsedniški helikopter Marine one. Pred predsednikom in njegovo soprogo.

Tudi, ko je v Beli hiši, Willow živi kot kraljična. Zanjo sta namenjeno drugo in tretje nadstropje Bele hiše. Tam najbolj uživa v 'solariju', ogromno sončni sobi, kjer jo razvaja osebje.

Če se ji zazdi, pa se pretihotapi prav kamorkoli želi. Najraje zatava v vzhodno krilo Bele hiše, lenobno zadrema na mizi pri tajnici in se tam zabava po svoje.

Takrat, ko je Willow na takšnem potepu, zaposleni v Beli hiši na svoje telefone dobijo posebno sporočilo, na katerem je njena fotografija s pripisom: ''Willow je na preži. Prosim, naj bodo vrata zaprta!''

Nekajkrat ji je uspelo priti tudi povsem izven dovoljenega, v prvo nadstropje Bele hiše do pisarne glavnega vratarja, tik ob severnem vhodu. A kdo bi ji zameril, ko pa gre za ljubljenko Jill Biden.

Da bo v Belo hišo prišel mačji mladiček, je Jill Biden obljubila že ob volitvah, novembra 2020.

Dobro leto kasneje je obljubo uresničila, mačko pa poimenovala po svojem rojstnem kraju, Willow Glove v Pensilvaniji. 

Mačka je prvo damo povsem očarala, ko je med njenim nastopom v Pensilvaniji preprosto skočila na oder in prevzela vso pozornost. Že takrat se je med njima spletna vez in tako je Willow v Beli hiši nasledila Indio - mačko, ki je pripadala Georgu W. Bushu.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.