A. Ko. | 6. 4. 2022, 17:44

Poglejte, koga je našel policist v bombardiranem avtomobilu

Profimedia

Med pregledovanjem uničenih avtomobilov v Buči je naletel na nekoga prav posebnega. In kar je storil potem, je prečudovito.

Med pregledovanjem uničenih avtomobilov v Buči je policijski oficir Aleksej Sidorenko v enem izmed njih našel prestrašeno v klobčič zvito psičko, ki je čudežno preživela bombardiranje.

Bila je popolnoma izmučena, spala je kar na razbitem steklu in Aleksej jo je nemudoma odpeljal k veterinarju, kjer se je izkazalo, da je s psičko, na videz spominja na sibirskega haskija, v fizičnem smislu vse v redu. Psihično bo verjetno potrebovala dlje časa a okrevanje, nekaterih stvari nikoli ne bo pozabila, a v krogu ljubeče družine bo vse lažje. Aleksej se je namreč odločil, da jo bo začasno vzel k sebi in čisto malo kasneje se je odločil, da bo ostala za vedno. Poimenoval jo je Buča.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UAnimals (@uanimals.official)

Ko je ukrajinska živalovarstvena organizacija UAnimals, ki izjemno aktivno v teh dneh rešuje živali po opustošenih ukrajinskih krajih, zgodbo objavila na svojem Instagramu, se je nanjo odzvalo ogromno ljudi. Ena izmed latvijskih sledilk je zapisala, da Buča v njihovem jeziku pomeni poljub. »Čudovito je videti spremembo pri psički. Najprej je tako utrujena in travmatizirana, da sklanja glavo in želi samo počivati, v novem domu pa njen izraz postane preprosto - srečen,« se glasi še eden izmed zapisov.

Take zgodbe in ljudje, kot je Aleksej so žarek upanja v vseh vojnih grozotah.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.