A. Ko. | 14. 3. 2023, 17:06

Nora avantura: prodal hišo in se v ledeni zimi odpravil na pot, ki bi jo le redkokdo izbral (in to z dvema kužkoma)

Hrvoje Jurić / Instagram

V začetku leta je prodal svoj dom v majhni slavonski vasici Vrbica, v katerem je živel vse življenje. Spakiral je električno kolo, zraven vzel svoja borderska ovčarja in šel do Nordkappa.

Ko človek vidi fotografije 36-letnega Hrvoja Jurića, kako se v zimskih razmerah s kolesom prebija proti Nordkappu, ga zazebe. Njega pa taka avantura poživlja in bojda tudi borderska ovčarja Eno in Maxa. Take poti so polne nepozabnih zgodb. V zadnji izmed objav je zapisal, da mu manjka še 500 kilometrov do cilja, kar računa, da bo dosegel v sedmih dneh.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hrvoje Jurić (@hrvoje_juric)

Kdo je Hrvoje Jurić? Velik promotor Slavonije, avanturist, popotnik, fotograf in tudi Guinnessov rekorder. Je prvi, ki je z električnim kolesom prepotoval svet.

Zase pravi, da je 'nesojeni ekonomist', kajti od nekdaj ga vleče po svetu, potuje od leta 2011.

Svetovne avanture se mešajo s popotovanji po njemu izjemno ljubi domovini, zadnja leta pa vse to doživlja v pasji družbi Ene in Maxa. Pravi, da sta njegova družina in da so skupaj trop. Eno je posvojil z ulice, pred petimi leti, ko je bila prestrašena psička stara 10 mesecev. Max se jima je pridružil malo kasneje, na enem izmed kolesarskih popotovanj.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hrvoje Jurić (@hrvoje_juric)

Trenutno trojica končuje 2300 kilometrov dolg projekt, ki se imenuje Giant World Tour: Norway. Gre za nadaljevanje projekta Giant World Tour. Začel ga je leta 2019 in njegovo prevozno sredstvo je električno kolo. Iz Osla so odrinili na začetku februarja.

Pred tem se je Hrvoje Jurić odločil za drastično življenjsko spremembo. Prodal je domačo hišo, njegov dom je postal svet.

Pravi, da tega ni storil zaradi denarja, pač pa zato, ker ga je življenje pripeljalo do te točke. Vse doživeto slavonski avanturist deli s svetom. Med drugim je napisal knjigo 'Marijanov put', njegov cilj po končani norveški misiji pa je pot preliti v dokumentarni film.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.