A. Ko. | 5. 5. 2022, 20:26

Spoznajte najvišjega PSA na svetu

Profimedia
Spoznajte najvišjega PSA na svetu (foto: Profimedia)

Guinnessova knjiga rekordov je kot najvišjega psa na svetu na svoj seznam vpisala Zeusa iz Teksasa. Uganete, kako visok je? 

Nemška doga Zeus je od veterinarskega merjenja v letošnjem marcu potrjeno najvišji pes (samec) na svetu. Uradno izmerjena višina? 1,046 metra, ko stoji z vsemi štirimi tacami na tleh.

Njegova lastnica je Brittany Davis je o nemški dogi sanjala, že odkar je bila majhna deklica. Ko je imel prijatelj njenega brata leglo te pasme, je vedela, da je prišel pravi trenutek, hkrati pa je imela pred to veliko pasmo tudi malo strahospoštovanja. Verjetno se ji ni niti sanjalo, da bo prav njen pes največji predstavnik te pasme na vsem svetu. Komentarji, ki jih največkrat sliši, so: ''Je to konj? Ga lahko jaham?''

Danes dve leti star Zeus je bil že kot mladiček največji v leglu petih bratcev in sestric. Brittany pravi, da so njegove tačke že od prvega dne ogromne. Kljub temu pa zelo dobro ponazarja nežnega velikana, kot tudi imenujejo to pasmo. Boji se dežja, najraje ima umirjeno življenje, drema ob oknu … Obstaja pa kraj, kamor se zelo rad odpravi. To je lokalna tržnica v Dallasu, kjer ga vsi prodajalci poznajo in kjer je deležen veliko prijetne pozornosti v obliki priboljškov.

Prijateljuje s pasjimi prijatelji vseh velikosti, doma pa živi skupaj s tremi avstralskimi ovčarji in mačjo sestrico, s katero pa nista ravno najboljša prijatelja. Velikost mu izjemno dobro služi, ko je treba s pulta ukrasti kakšen priboljšek, saj mu je vse na dosegu. Manj prijetna stran skrbi za tako velikega psa je precej draga prehrana, Zeus namreč zjutraj in popoldne poje po šest skled hrane. Njegov najljubši priboljšek so ledene kocke. Na splošno je Zeus zelo zdrav pes, ki je v družino, kot pravi Brittany, prinesel veliko ljubezni in veselja.

Še ena zanimivost: tudi Zeusov predhodnik je bil Zeus, prav tako nemška doga. Poginil je leta 2014 pri komaj petih letih starosti.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.