N. V. | 29. 7. 2022, 08:52

Srnjak Miško iz Štajerske se vsak dan vrača k moškemu, ki mu je rešil življenje

Facebook Jan Knez

Čudovita zgodba! Rešil ga je smrti, zdaj pa hodi žival k njemu jest in tudi spat. Preberite več.

Da se lahko močna vez vzpostavi med človekom in divjo živaljo, dokazujeta srnjak Miško in njegov lastnik Jan Knez. Miško in njegov gospodar sicer živita v Morju pri Framu na Čebelarski ulici.

Knez je nekega dne rešil življenje srnjaku, ta pa ga v zahvalo redno obiskuje: k njemu domov se hodi crkljat, jest in tudi spat.

Knez je namreč vložil veliko truda v to, da je srnjak okreval. Potem pa ga je povsem vzljubil in ga tudi zdresiral, da se v človeški objem vrača.

Zdaj se srnjak sprehaja po vasi in okoliškem gozdu in je povsem udomačen. Knez ga opiše kot "pridnega, zelo dobro zdresiranega in inteligentnega".

Strah pred usmrtitvijo

Kneza je strah, da bi svojega prijatelja izgubil. Največja grožnja so lovci. Zato je na Facebooku objavil zapis, namenjen njim.

"Moja prošnja je: 'NE ustrelite me!'" je zapisal v imenu Miška.

Da bi ljubljeno žival zavaroval, je srnjaku nadel odsevno svetlikajočo ovratnico, na kateri je poleg imena živali pripisana tudi telefonska številka njenega gospodarja Jana.

"Veselim se živeti, saj sem svoboden in nikomur ničesar žalega nočem. Hvaležen vam bom ..." je v imenu Miškota pozval lovce, naj mu ne storijo žalega.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.