Uredništvo | 10. 2. 2024, 11:21

To so izdelki, ki jih veterinar ne bi nikoli kupil za svojega ljubljenčka

Profimedia

Na trgu je ogromno izdelkov za živali, a niso vsi uporabni in priporočljivi. Včasih je težko vedeti in presoditi, kaj je dobro in čemu lahko sploh zaupamo … 

Če kdo, potem veterinar dobro ve, kaj je dobro za njegovega ljubljenčka. Iz tega dejstva so izhajali tudi pri Reader's Digest, kjer so več veterinarjev vprašali, česa svojemu psu ali mački ne bi nikoli ponudili, kupili. 

Mini laser

Lovljenje svetlobne točke se marsikateremu mačjemu lastniku zdi popolna zabava za mačko. Toda veterinarka Jennifer Coates opozarja, da je to lahko za mačko zelo obremenjujoče in povzroča dodatno razdraženost. Zakaj? Zato, ker mačka ne more nikoli zares uloviti svojega plena. Če se laserju ne morete odpovedati, strokovnjakinja svetuje, da za lučko vržete igračko, da bo imela mačka 'konkreten ulov'. 

T. i. fleksi povodec je lahko tudi precej nevaren pripomoček.

T. i. fleksi povodec je lahko tudi precej nevaren pripomoček.

Profimedia

Fleksi povodec

Nekateri svojega fleksi povodca ne bi nikoli zamenjali, a dejstvo je, da je to tudi vrsta povodca, ki povzroči daleč največ nesreč. S tem se strinja tudi Coatesova, ki je prepričana, da imamo s tem povodcem zelo malo kontrole nad svojim psom. Izdelek je sprejemljiv samo v primerih, ko pes perfektno izpolnjuje glasovne ukaze. 

Volna za mačko

Nekateri so navdušeni nad tem, kako dobro se lahko mačka zabava s kepico volne. A po mnenju veterinarke gre za tvegano zabavo. Mačka lahko nitke pogoltne, lahko se ji zavijejo okoli jezička ali pa kasneje okoli črevesja in vse to lahko povzroči hude zdravstvene zaplete.

Tudi vaša mačka uživa s kepico volne?

Tudi vaša mačka uživa s kepico volne?

Profimedia

Igrače iz Kitajske

Morda se sliši nenavadno, toda veterinarka Bucky Bearden je izpostavila, da svojemu psu nikoli ne da igrač, ki prihajajo iz Kitajske. Zakaj? Zaradi zelo ohlapne zakonodaje in nadzora tako nad igračami kot nad pasjo hrano in priboljški. 

Teniška žogica

Veliko je govora o tem, ali je teniška žogica varna ali nevarna pasja igrača. Veterinar Gary Richter svetuje previdnost, kajti psi žoge radi 'mrcvarijo' z usti in abrazivna vlakna v tenis žogici lahko precej poškodujejo zobe in dlesni.