A. Ko. | 7. 7. 2022, 19:25

TO so najboljši nasveti za življenje, ki se jih lahko naučimo od psov

Profimedia

Pes je človekov najboljši prijatelj in to ni iz trte izvita fraza. Še več, pes je lahko tudi človekov najboljši učitelj. Poglejte, česa vse nas učijo. 

Velikokrat slišimo, kako pes živi za točno ta trenutek, ne za minuto nazaj in ne za minuto naprej. To je samo ena pasja lekcija za življenje. Kaj pa ostale?

Vzemite si čas za počitek

Ko je pes utrujen, počiva. Ne razmišlja, kaj vse mora še postoriti in da morda ni primeren trenutek. Pes posluša svoje telo in mu da počitek točno takrat, ko ga potrebuje.

Ljubite brezpogojno

Pes nikoli nima rad nekoga samo malo na pol in pod določenimi pogoji. Pes ljubi brezpogojno in 100 %. Pri tem sprejema človeka točno takega, kot je, v dobrem in slabem.

Bodite zvesti

Pes bi za svojega človeka umrl. Zaveda se, kdo ga hrani, vozi na sprehod, kdo mu omogoča srečno življenje, kdo ga zvečer objame. To ceni in zna zelo dobro vračati.

Igrivost v vsakdan

Kdaj ste se nazadnje do solz nasmejali? Brezglavo tekli po zelenici in samo uživali v igrivosti? Pes to počne vsak dan.

Veselje do ljubljenih oseb

Se je kdaj zgodilo, da se vas pes ni razveselil? Četudi morda ni imel najboljšega dne, svoje prijatelje vedno pozdravi veselo in razigrano. Vsakemu ljubljenemu bitju podari občutek, da ga je iskreno vesel. 

Bodite iskreni

Pes ne zna lagati, se sprenevedati in delati neumnega. Je, kakršen je. Včasih malo nadležen, drugič neroden in požrešen, tretjič najbolj posrečen in simpatičen. Nima težav s tem, da svetu pokaže svojo ranljivost in to je čudovita lekcija za življenje.

Uživajte življenje

Zakaj biti žalosten, če obstaja kakšen razlog za srečo? Življenje je namenjeno temu, da se živi. Velikokrat ni lepo, a skoraj vedno se najde kakšen razlog za veselje. Psi to dobro vedo in še v tako žalostni situaciji znajo videti iskrico.

Pogum za nove priložnosti

V človeškem svetu je strah velikokrat tisti, ki vzame pogum, da bi poskusili kaj novega, kaj izven cone udobja. Psi to zelo dobro obvladajo.   

Psi  nas res učijo vsega pomembnega za življenje – edinole tega ne, kako živeti brez njih. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.