A. Ko. | 6. 6. 2022, 16:10

Veliko Britanijo preplavili corgiji: POGLEJTE, kako so jih razvajali

Profimedia

Daleč najbolj zastopana žival ob kraljičinem platinastem jubileju so bili kdo drug kot – corgiji. V parkih, pubih in vsepovsod, oblečeni v britanske zastave in do potankosti urejeni. 

Ko praznuje kraljica, praznuje tudi njena najljubša pasma psov. Lastniki corgijev so v preteklih dneh svoje kosmatince uredili od repa do glave.

Svetu so jih pokazali v parkih in pubih, na ulicah in dogodkih. V enem izmed londonskih pubov so jih razvajali z zanje pripravljenimi napitki in priboljški.

''Kamorkoli se obrnem, corgi pri corgiju.'' 

Tako je vzdušje v pubu za Reuters opisala obiskovalka Angelina Engler in dodala, da so za njeno psičko to nebesa. Druga obiskovalka je dodala, da je corgi pasma britanske kraljice in da se ji je zdelo edino pravilno, da njen kuža nosi kraljevsko ime – George.    

Od leta 1933 do leta 2018 je ob kraljici Elizabeti II. vedno vsaj en predstavnik te pasme. Več kot 30 se jih je zvrstilo v vseh teh letih. Leta 2018 je poginil Whisper in takrat je bila palača prvič brez corgija.

A ne za dolgo. Danes kraljici družbo dela corgi Muick, poleg tega še dorgi Candy in kokeršpanjelka Lissy. V filmčku, ki so ga pri The Sun pripravili ob jubileju pravijo, da ima kraljica včasih družbo corgijev raje kot družbo ljudi.

Corgiji so med Britanci v zadnjih letih spet zelo priljubljeni. Danes je prvič po letu 1994 v Veliki Britaniji več kot tisoč predstavnikov te pasme. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.