A. Ko. | 21. 1. 2023, 14:15

Žalostna zgodba pujska iz Celja, ki je bil podarjen kot darilo

Fotografija je simbolična

Profimedia

Po spletu je zaokrožila zgodba celjske družine, ki je povsem nepripravljena na to za darilo dobila – majhnega pujska. Ker se zavedajo, da zanj ne morejo poskrbeti, so prosili za pomoč … 

ʺPonovno poudarjamo ... živali niso darilo! Delimo, da pujsku pomagamo najti primeren dom,ʺ so zapisali v Društvu za zaščito živali Arja ob deljenju še ene zgodbe, kjer je bila žival uporabljena za presenečenje. To pa je v resnici tudi vse, kajti očitno si družina, ki je malega 4-mesečnega ameriškega pujska prejela, tega ni niti želela, niti nanj ni bila pripravljena. Tudi pujsek je ob vsem tem, razumljivo, v velikem stresu. 

Družina se je obrnila na Posestvo Koki, kjer so šli v akcijo: pujski poiskati topel in primeren dom. Kot kaže, so bili v zelo hitrem času zelo uspešni in je malemu pujsku nov dom že zagotovljen. Javilo se je kar precej ljudi, ki so bili pripravljeni pomagati. Prav tako pa izjemno veliko tistih, ki obsojajo tovrstna dejanja. Žival ni darilo, je obveznost in je živo bitje, zato mora biti odločitev zanj dobro premišljena – s strani tistega, ki bo zanjo skrbel.

 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.